KÜLÖNLEGES KIÁLLÍTÁS A SIPKAYBAN

KÜLÖNLEGES KIÁLLÍTÁS A SIPKAYBAN

„Prost Heidelberg!” címmel nyílt kiállítás a Sipkay Barna Szakgimnáziumban. A heidelbergi sörfőzdék és sörözők történetét mutatja be a tárlat, amely december 5-ig tekinthető meg az iskola aulájában.

Különleges kiállítás nyílt a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium és Szakközépiskola aulájában. Molinókkal és régi tárgyakkal mutatják be a heidelbergi sörfőzdék és sörözők történetét.

– Barabás László tiszteletbeli osztrák konzultól származik a felkérés, illetve az ötlet, amelynek örömmel adtunk helyszínt. Van egy német kéttanítási nyelvű osztályunk, és már hosszú ideje keresünk a kéttanítási nyelvű osztálynak testvériskolai kapcsolatot és ennek a lehetőségével érkeznek hozzánk ma német vendégek. Ezzel kapcsoltuk össze a heidelbergi kiállításnak a bemutatóját – mondta el Tóthné Zsigó Zita, a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium és Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője.

A német sör kultúrája

A sör a németek nemzeti itala, az egész világon ismert, a német nemzetek karakter fontos tartozékának számít. A sörfőzés több évszázados hagyományát, a sörfajták sokszínűségét, és 1300 sörfőzdéjével, a világ legtöbb főzőüzemét tudhatja magáénak Németország.

– Azt tudni kell, hogy Németországban egy kicsit más háttértörténete is van ennek. Egyrészt a sörkészítésnek a nagyon régi szabályai, amelyek a sör tisztaságára vonatkoznak, másrészről kötődik 1848-49-hez. Az ottani vendéglőkben, ahol a sör fogyasztása folyt, ott volt a találkozóhelye azoknak a fiataloknak, akik szervezkedtek a forradalomban, hasonlóan Magyarországon a Pilvax kávéházhoz – mondta el Barabás László, tiszteletbeli osztrák konzul.

A vándorkiállítás már Kínában is megtekinthető volt, ott 270 ezeren látták. A tárlatot december 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők az iskola aulájában.

#kapcsolódó

Kéményseprők a városházán!

Kéményseprők a városházán!

Díszruhában, cilinderben és fehér sálat kötve, rugós kotróval érkeztek új évet...

Nő az aktív fertőzöttek száma - Fontos a fegyelmezettség

Nő az aktív fertőzöttek száma - Fontos...

Hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma.