Nyílt nap az egyetemen

Nyílt nap az egyetemen

Elstartolt a felvételi kampány a Nyíregyházi Egyetemen. Az intézmény egy struktúraváltáson ment át az idei évben, új szakok indításával alkalmazkodik a régió elvárásaihoz. December 6-án nagyszabású felvételi tájékoztatót és nyílt napot tartanak, hiszen hamarosan kezdődik a felvételi időszak.

2018-ban 4 felsőoktatási szakképzési szakra, 19 alapképzési, 16 mesterképzési szakra és 30 szakirányú továbbképzésre lehet jelentkezni a Nyíregyházi Egyetemen. Az intézmény  struktúraváltáson ment át, hiszen alkalmazkodott a helyi igényekhez.

 

Minőségi oktatás a Nyíregyházi Egyetemen

 

- Egy teljesen más stratégiával indultunk el, mint ami itt eddig megszokott volt. Egyrészt a felvételi vonatkozásában, másrészt pedig kiemelném a minőségi oktatást. A minőségi oktatás területén  nagyon fontos lépés volt az, hogy átvizsgáltuk a képzési kínálatunkat, szakszerkezetünket, a minta tantervünket átdolgoztuk a piaci igényeknek megfelelően és feltérképeztük azt, hogy milyen új képzésekre van szükség a környéken, a városban, a térségben és ezeket elkezdtük akkreditáltatni – mondta el Vassné dr. Figula Erika a Nyíregyházi Egyetem rektora.

 

A Nyíregyházi Egyetem új képzési szakszerkezettel jelentkezik az idei felvételi tájékoztatóban. Az eddigi szakok megmaradtak, de jelenleg akkreditáció alatt van valamennyi képzési szinten egy-egy új szak, emiatt érdemes megvárni február első hetét a felvételik beadásával.

 

 

Akkreditáció alatt az új szakok

 

- Amikor megjelenik a felvételi tájékoztató, december 22-én, és elkezdik a felvételi információkat a jelentkezők a honlapon böngészni, akkor ne adják be még első felindulásból januárban a jelentkezéseiket, ugyanis január 31-én megjelenik az a pótkötet, ahol a jelenleg akkreditáció alatt álló képzéseinket is megtalálják. Tehát várják meg a január 31-ét és csak február első napjaiban zárják le a felvételi jelentkezésüket – mondta el Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettes.

 

Újabb két duális képzési szak 2018-ban

 

A duális képzések száma is tovább bővült a Nyíregyházi Egyetemen, 2 új duális képzési szakkara lehet jelentkezni a felvételi időszakában. 2018 szeptemberétől közel 50 partnerszervezettel kötöttek együttműködési megállapodást. Így 80 férőhelyet tudnak felajánlani a duális képzés iránt érdeklődő hallgatóknak.

 

 

Jövedelem már a diák évek alatt is

 

- A duális képzés kölcsönösen előnyös helyzet mind a partnerszervezet, mind pedig a hallgató számára. A hallgató a duális képzési formában 12 hónapra kap javadalmazást, ez a mindenkori minimálbérnek körülbelül a 60%-a. Ez olyan 80 ezer forint körül van most. A jövedelem mellett a hallgatóknak az is nagyon nagy előny, hogy munkatapasztalatra tesznek szert. Az elméleti szakmai tudáson túl, puha kompetenciákat is megkapnak, például prezentációs készség, tárgyalás technika, vagy csapatjáték – mondta el Vargáné dr. Bosnyák Ildikó a Nyíregyházi Egyetem rektori titkára.

 

 

Felvételi tájékoztató és nyílt nap

 

December 6-án nagyszabású rendezvénnyel készülnek a jövőbeli hallgatóknak. A felvételi tájékoztatón lesznek előadások, játékok, tudományos bemutatók, előadások a duális képzésről és számos egyéb szórakoztató program várja az érdeklődőket.

#kapcsolódó

Így alakul az évnyitó a  a Szent Imrében

Így alakul az évnyitó a a Szent Imrében

Tanévnyitó a Szent Imrében

Az otthonfelújítási programmal kapcsolatos újabb kérdésekre válaszolt Novák Katalin

Az otthonfelújítási programmal kapcsolatos...

Az otthonfelújítási programmal kapcsolatos újabb kérdésekre válaszolt Novák...