400 diák LEGOzott

400 diák LEGOzott

KÖZÖSSÉGI LEGÓZÁS: BOLYGÓ- ÉS ŰRKÖZPONT-ÉPÍTÉSBE KEZDETT SZERDA REGGEL 400 DIÁK

A sikeres Build the Change, azaz Építsd a Változást módszertanra alapozva ezúttal az űrkutatás témáját járták körül a mintegy 14 iskolából érkező általános és középiskolás diákok a Váci Mihály Kulturális Központban. A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás elnevezésű programjának fő témája az űrkutatás volt – mondta a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs konzultánsa. Siket Lóránt kiemelte:

 

 

„A program keretében gyerekeknek, gyerekeknek foglalkozó intézményeknek szervezünk közösségi rendezvényeket. Ez az egyik kiemelt programunk idén. A Váci Mihály Kulturális Központban 'űr' témakörben lehetett megoldaniuk mindenféle ügyességi feladatokat. Lego kockákkal építhettek például bolygókat, szabadon, 'űr' témában alkothattak, illetve robotokat programozhattak, amiket egy űrbéli pályán navigálhattak.”

 

 

A diákok megmutathatták, hogyan képzelik el a jövő űrközpontját, de több állomásnál kreatívkodhattak a tanulók. A közösségi élmény- és tudásszerzés fontos volt a rendezvényen. Befőttesgumi-hajtású holdjárót is építhettek az érdeklődők. A rendezvényen a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskola tekerd! csoportja is alkotott.

 

Iskolások játszottak, fejlődtek

 

A LEGO tematikus, közösségi napján mintegy 400 diák vett részt. A tanulók egész nap legóztak, miközben kreativitásukat és csoportos problémamegoldásukat fejlesztették. 

#kapcsolódó

Ázsiában is népszerű Mikó Botond alkalmazása

Ázsiában is népszerű Mikó Botond alkalmazása

A nyíregyházi Mikó Botond (19) mindössze tizenhat éves volt, amikor elkészítette...

Miért éppen Nyíregyháza?

Miért éppen Nyíregyháza?

Miért éppen Nyíregyháza?