Gasztronómiai és kulturális bemutató a Zrínyiben

Gasztronómiai és kulturális bemutató a Zrínyiben

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban, a Centenáriumi év keretében a német, a francia, a spanyol és az orosz nyelvtanárok munkaközössége „Kulináris élvezetek”címmel gasztronómiai és kulturális bemutatót tart.

Az esemény helye: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium, 4400. Nyíregyháza, Széchenyi utca 29-33., 1. emeleti aula

Az esemény időpontja: 2017. december 04. hétfő, 9 óra 05 perc

 

Iskolánkban évtizedek óta nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvek oktatására. Tanulóink nagy része nyelvvizsgával int búcsút az intézménynek ballagáskor. A hozzánk járó diákok nem csak tanítási órákon, hanem számtalan nyelvi programon és külföldi kirándulások alkalmával is fejleszthetik nyelvtudásukat. Fontos, hogy a fiatalok ne csak a tanulandó nyelvet sajátítsák el, hanem tisztában legyenek azoknak az országoknak a szokásaival, hagyományaival és kultúrájával, ahol a nyelvet elsődlegesen használják.

A gasztronómiai bemutatón az érdeklődők négy helyszínen kóstolhatják meg az adott országra jellemző specialitásokat, közben pedig országismereti tudásukat is gyarapíthatják.

Ezen a napon a tíz órakor kezdődő szünetben gyújtjuk meg az első gyertyát az iskola hatalmas adventi koszorúján, az első emeleti aulában.   



fotó:internet

#kapcsolódó

Porcelánbabák a városházán

Porcelánbabák a városházán

Nyíregyháza MJV Önkormányzata meghívja Önt és kedves családját a VARÁZSLATOS...

Hétvégén itt a Tirpák Fesztivál

Hétvégén itt a Tirpák Fesztivál

Érdemes végig kóstolni az étlapot!