Taroltak a széchenyisek

Taroltak a széchenyisek

Taroltak a széchenyisek a Kossuth Szövetség által meghirdetett országos történelmi pályázaton

A Kossuth Szövetség rendszeresen hirdet pályázatot a 8-18 év közötti fiatalok számára. A pályázat mottója: „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálhass a jövőn” is kifejezi a Szövetség célját. A pályázók több téma közül választhattak.


Az Arany emlékév keretében megismerkedhettek Arany Jánosnak a szabadságharcban betöltött szerepével. Bemutathatták, hogy a Kossuth díjat kiérdemelt művészek, tudósok hogyan szolgálnak példaként a mai fiatalok számára. A művészet iránt érdeklődők Kodály és Bartók a magyar zenei életben betöltött szerepéről írhattak.


Az NYSZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziumból és Kollégiumból 16-an írtak pályázatot. Közülük ketten arany, nyolcan pedig ezüst oklevelet és könyvjutalmat vehettek át a díjkiosztón, amelyre Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában került sor. A meghívott diákok és tanáraik találkozhattak és beszélhettek a reformkori történelmi családok pl. Deák, Görgey és Pilvax család leszármazottaival.


A meglepetés vendég a Kossuth díjas művésznő, Halász Judit volt, aki nagyon készségesen állta az autogramot kérő és fényképet készítő diákok rohamát.


Díjazott tanulóink:


Arany oklevelesek: Jenei Eszter és Koncz Henrietta 10. B

Ezüst oklevelesek: Filep Fanni és Orosz Dóra 11. A, Muszka Anita 10. A, Szenes Hanna 10. B, Bartus Réka 10. C, Berecz Gréta 10. C, Dibáczi Dorián 10. C, Komjáthy Zoltán 10. C


A diákok felkészítő tanára Kubik József.

#kapcsolódó

Mikulásfutás képekben! - Így futottak kicsik és nagyok a Mikulással idén!

Mikulásfutás képekben! - Így futottak...

Mikulásfutás képekben! - Így futottak kicsik és nagyok a Mikulással idén!

GÖRKAPOCS FESZTIVÁL

GÖRKAPOCS FESZTIVÁL

Újra Nyíregyházán rendezte meg a Görkapocs Fesztivált a Görögkatolikus Metropólia....