Te tudtad II. Erzsébet királynőről?

2017.12.09.
II.Erzsébet királynő szinte bármit megtehet, mert semmilyen szabály nem vonatkozik rá. Most mutatunk neked 5 olyan érdekes dolgot, amit biztosan nem tudtál a királynőről.

Nem kell neki jogosítvány sem útlevél

A királyi családban ő az egyetlen ember, aki jogosítvány és útlevél nélkül utazgathat a világban. Persze ez csak azért van így, mert a királynő maga állítja ki ezeket az okmányokat és saját magának ezt mégsem teheti meg.


Nincs vezetékneve

Viszont van három keresztneve - Erzsébet Alexandra Mária. Az elsőt az édesanyjától, a másodikat a dédanyjától a harmadikat pedig a nagymamájától kapta.


Dudaszóra kel majd iszik egy gint

Minden reggel nyolckor a királyi dudás megáll az ablaka alatt és ő kelti fel, ezután a királynő 11-kor iszik egy gin-tonikot de más alkoholt nem fogyaszt.


Soha nem nyalja meg a bélyeget

Mivel minden bélyegen az ő arca szerepel, azt mondta, hogy egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy a saját fejét nyalogassa.


Minden hattyú és delfin az ő tulajdona

Nagy-Britannia felségterületéhez tartozó vizekben élő delfinek és hattyúk mind a királynő tulajdonát képezik. A gyönyörű hattyúk esetében ezt olyan komolyan veszik, hogy ötévente megszámolják, meggyűrűzik és még egy állatorvos meg is vizsgálja őket, hogy jól vannak-e.noizz.hu