A luc fenyő a legnépszerűbb

A luc fenyő a legnépszerűbb

Bár még van hátra jó néhány nap karácsonyig, sokan már most válogatnak az örökzöldek között. A kínálat a tavalyihoz hasonlóan óriási, és egyelõre úgy tűnik, az árak sem változtak. Az egyik legkeresettebb fenyõféle, a luc méterára 2000–2500 forint körül alakul, az ezüsté pedig 4000–4500 forint. Aki azonban nem akar ennyit fizetni érte, akár kölcsönözheti is. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. december 8-i számában)

Árusokból az idén sem lesz hiány, az ünnepekig csaknem két és fél millió karácsonyfának valót adnak el az országban annak ellenére, hogy egyre több mûfenyõt vásárolunk. Az igazi nagy roham december közepén várható, a legtöbben az ünnep elõtt vásárolják meg a díszíteni valót. A legolcsóbb továbbra is a lucfenyõ lesz, a legdrágább pedig a nordmann, aminek méteréért akár 8–9000 forintot is elkérnek majd.

– Már sokan keresik a fenyõket, de a nagy szállítmányt csak az elõttünk álló hétvégére várjuk. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy mindig december 10-étõl kezdõdik el az igazi roham. Az árak nem változnak, körülbelül annyiba kerül majd a fenyõk méterára, mint tavaly. Elõször mindig a legkisebb, egy-másfél méter körüli fákat veszik meg a vásárlók. Meglepõ, hogy idén kifejezetten nagy mennyiségben fogy a konténeres is – tudtuk meg az egyik nyíregyházi kertészettõl.

A LUC VISZI A PRÍMET

Az árusok azt mondják, a legtöbben lucfenyõt veszne­k, de a nordmann- és az ezüstfajta is egyre felkapottabb. Akik azonban sajnálnak értük ennyit kiadni, azok akár már kölcsönözhetik is, amire – Nyíregyházán is – egyre több helyen lehetõség nyílik. Ennek feltétele, hogy január 7-éig vissza kell vinni a fenyõt, és ebben az esetben az eredeti ár felét le lehet vásárolni.


(Szerző: Bruszel Dóra)

fotó:internet

#kapcsolódó

ÚJABB MIGRÁNSÁRADAT ÉRKEZHET

ÚJABB MIGRÁNSÁRADAT ÉRKEZHET

Fel kell készülni, hogy ismét megindul a migránsáradat Magyarország felé –...

Elkezdődött a Mol által gyártott fertőtlenítők kiszállítása

Elkezdődött a Mol által gyártott fertőtlenítők...

Elkezdődött a Mol által gyártott fertőtlenítők kiszállítása