„Jó tanuló jó sportoló"

„Jó tanuló jó sportoló"

Becser Dominik, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. a osztályos tanulója a Városi Sportgálán „Jó tanuló jó sportoló" elismerő címet vehetett át. Gratulálunk neki!

Tanítványunk hét éves korában kezdett el teniszezni. Szülei mutatták meg neki a sportágat, amely annyira megtetszett az akkori kisfiúnak, hogy azóta, kihagyások nélkül teniszezik. Gyuricsku Enikő, Horváth Gábor, Dajka László és Szabó Dániel edzők tanították meg arra, amit egy- egy verseny alkalmával kamatoztatni tud.


Dominik jelenleg a MARSO Teniszcentrum játékosaként rengeteg díjjal büszkélkedhet. Első lett az Országos Diákolimpia döntőjében, a Korosztályos Országos Bajnokságban, csapatban a második helyezést szerezték meg, a Korosztályos Vidék Bajnokság csapat és páros mérkőzésén másodikak lettek. Ezek mellett számos kisebb versenyen végzett előkelő helyen.


Nem csak korosztályában, hanem már felnőtt kategóriában is versenyzett diákunk. A heti öt edzés és a hétvégi versenyek mellett Dominik az iskolában is kiválóan teljesít. A kitűnő tanuló emelt szintű angol haladó osztályba jár. Osztályfőnöke és angoltanára, Torda István Tamásné Nagy Ildikó, aki hozzásegítette egy középfokú Origo komplex nyelvvizsgához.


Céljuk, hogy még ebben a tanévben sikerüljön a felsőfokú nyelvvizsga, hiszen az idegen nyelvet kiválóan tudja Dominik használni egy –egy külföldi verseny alkalmával. A jó tanuló, jó sportoló nem csak a tenisz és az angol nyelv területén ér el eredményeket, még általános iskolás korában Kazinczy jelvényt kapott a Szép magyar beszéd elnevezésű verseny országos döntőjében. Az angol mellett kedvenc tantárgya a történelem és a magyar.


A mások előtt is példaértékű fiú azt mondta, a sport és a tanulás bár nehezen, de összeegyeztethető. Minden hétköznap este hatra ér haza, akkor ül le és készül fel másnapi óráira. Rendszeresen tanul, hiszen érettségi után jogi egyetemre szeretne járni. Ha belefér a napjába, szívesen játszik a számítógépen, ha pedig nincs hétvégén verseny, a bulikban is megfordul.


Dominik célja, hogy a felnőtt csapatbajnokságban és a szuperligában is bemutatkozzon és minél több eredményes mérkőzést tudjon maga mögött. A céltudatos fiatal azt mondta, a sport megtanította küzdeni, és boldogulni az életben. A tenisz higgadtságra, magabiztosságra és önfegyelemre nevelte.

#kapcsolódó

Nyáron szünetel a Mozdulj Nyíregyháza!

Nyáron szünetel a Mozdulj Nyíregyháza!

Június 3-ával befejeződtek a Mozdulj Nyíregyháza! idei első félévi programjai.

Az Eötvös Gyakorlóiskola diákjainak megismételt „Tokaji teszt”- je

Az Eötvös Gyakorlóiskola diákjainak...

Az Eötvös Gyakorlóiskolában nagy hagyományai vannak az aktív turizmusnak és...