Városi Szilveszter és Újévi Koncert

Városi Szilveszter és Újévi Koncert

Idén is várják az érdeklődőket a Kossuth térre az év utolsó napján a Városi Szilveszterre. A programok este nyolc órakor kezdődnek, a fellépők a retro hangulatot idézik és egy teljesen új típusú tűzijátékot láthatnak a városlakók. Az év első napján a hagyományokhoz híven, Újévi Koncertet tartanak a Continental Arénában, amelynek tematikája az orosz zeneszerzők köré összpontosul.



Sajtótájékoztatót tartott dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere és Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész és karmester a Városi Szilveszterről és a 31. Újévi Koncertről. A Kossuth térre december 31-én, vasárnap este nyolc órától várják programokkal az érdeklődőket, ekkor kezd zenélni Dj. Hajnal. Az este a retro jegyében zajlik majd, sztár fellépőket hívott a városvezetés idén és a tűzijáték is megújult, eddig még Nyíregyházán nem látott formák lesznek láthatóak éjfélkor.

 

- Most úgy gondolta az önkormányzatunk, hogy kicsit visszamegyünk a 90-es évekbe és egy nagy retro show-val kedveskedünk a térre kilátogatóknak. Itt lesz Krisz Rudi, a Bestiákból Miss Bee, majd negyed egytől az UFO zárja ezt a sort. Közben lesz egy nagy tűzijáték és itt lesz dr. Kovács Ferenc polgármester úr is, aki elbúcsúztatja az óévet és a téren lévőkkel köszönti az új évet. Én remélem, hogy sokan lesznek. Engedjék meg, hogy megragadva az alkalmat, a televízión és más médiákon keresztül, az önkormányzat vezetése nevében mindenkinek boldog új esztendőt kívánjak – mondta el dr Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

 

A 2018-as év Nyíregyházán nem kezdődhet Újévi Koncert nélkül. Január elsején, a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport tart Újévi Koncertet 31. alkalommal. A nagyszabású rendezvényen közreműködik  Primavera Balettegyüttes és a Nyíregyházi Tánc Klub is.

 

- Minden újévi koncertnek más a tematikája és igyekszünk mindig más nemzetnek a zeneszerzőit előtérbe helyezni. A 2018-as koncert az orosz zeneszerzők jegyében telik. Az első félidőben nagyon reprezentatív és elegáns műsorszámokat lehet majd látni és hallani. Egy Csajkovszkij nyitánnyal kezdünk majd az elkerülhetetlen keringővel folytatjuk, lesz egy kis Majorette  és balett. A második rész könnyedebb lesz. A Majorette csoportunk Boney M számokra adja elő táncát, de lesz a színpadon a Rómeó és Júlia musicalból egy nagyon szép pillanat és a finálé – mondta el Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész és karmester.

 

A koncertre a jegyek már elővételben megvásárolhatóak, de a Continental Arénában január elsején délután 3 órától is árusítják. A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni, ezért érdemes a rendezvény kezdete előtt fél órával megérkezni.

#kapcsolódó

Szent Iván Éj a múzeumfaluban!

Szent Iván Éj a múzeumfaluban!

MEGÚJUL A SÓSTÓI MÚZEUMFALU – A SZENT IVÁN ÉJ LESZ A ZÁRÁS ELŐTTI UTOLSÓ NAGY...

Szalagavató lesz a Ridensben

Szalagavató lesz a Ridensben

A Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő...