KÖRÖS-KÖRÜL ARANYCSIPKE

KÖRÖS-KÖRÜL ARANYCSIPKE

Körös-körül aranycsipke címmel tart karácsonyi gálaműsort a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola a Continental Arénában december 14-én, délután 6 órai kezdettel. Egyszerre 300 gyerek lesz a színpadon, ahol nem csak a táncé lesz a főszerep, hanem bekapcsolódik a színművészeti és a képzőművészeti ág is.

Egy régóta dédelgetett álom válik valóra december 14-én, csütörtökön a Continental Arénában, ahol egyszerre 300, hét és húsz év közötti fiatal lép színpadra, mondta el sajtótájékoztató keretei között Demarcsek Györgyné a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Nyolc szabolcsi településről érkeznek fellépők, ezen kívül részt vesz a rendezvényen a Nyírség Táncegyüttes és a Mérai Cifra Néptáncegyüttes is.

 

EREDETI MÉRAI NÉPVISELETBEN TÁNCOLNAK

 

– Volt ennek egy előzménye, egy nyári tánctábor, amit egy nemzeti tehetségprogram pályázaton keresztül valósítottunk meg. Vendégünk volt a Mérai Cifra Néptáncegyüttes, akik nekünk testvériskolánk. Most azt mondtuk, hogy ha már ilyen nagy fába vágtuk a fejszénket, akkor legyen még nagyobb és ebben a műsorban legyenek a vendégeink a méraiak is. Így a kollégák kimentek Mérába, ott is tanították a gyerekeket. Elhatároztuk, hogy mi is megtanuljuk az ő táncukat – mondta el Demarcsek Györgyné, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A fellépők eredeti mérai népviseletben lépnek majd színpadra. A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola a ruhákat megvásárolta, a hiányzó darabokat pedig helyiekkel elkészíttette. Nagyon figyelnek majd a gyerekek öltöztetésénél arra, hogy minden apró részlet megfeleljen a viselet szabályainak. A Nyírség Táncegyüttes isemeli a rendezvény színvonalát, akik óriási sikert értek el a Felszállott a Páva című tehetségkutató versenyen. Bíznak abban, hogy bejutnak a döntőbe.

 

SZURKOLJUNK KÖZÖSEN

 

– December 15-én a szólista párunk fog versenyezni, meglehetősen erős ellenfeleik lesznek. Viszont, amit táncolni fognak, az nagyon egyedülálló. Helyi anyag ugyan, de a helyi romák anyaga. Szatmári Botolót fognak táncolni, cigány táncot és cigányos csárdást. Aztán kiderül, hogy tovább jutnak-e. Egy héttel később, december 22-én a Nyírség Táncegyüttesre kerül a sor. Majdnem ott a tv-ben fogunk karácsonyozni, és mi is helyi anyaggal fogunk menni, Szatmári Magyar táncokat fogunk bemutatni, Nagyecsed és Tyukod legszebb motívumaival- mondta el Demarcsek György a Nyírség Táncegyüttes ügyvezetője.

A rendezvényre jegyeket a Continental Arénában lehet kapni már csak korlátozott számban.

#kapcsolódó

Vasárnap a Wellhello a VIDORON!

Vasárnap a Wellhello a VIDORON!

Kattints ide, ha érdekel a vasárnapi VIDOR kínálat!

EZ A SZAKMA KELL NEKEM! Videó!

EZ A SZAKMA KELL NEKEM! Videó!

„Ez a szakma kell nekem!” címmel tartott rendezvényt a Nyíregyházi Szakképzési...