Iskolába járni jó! Rajzolj és nyerj!

2017.12.15.
A Nyíregyházi Tankerületi Központ képzőművészeti pályázatot hirdet Iskolába járni jó! címmel általános és középiskolás tanulók részére.

Pályázati feltételek:

-          Pályázhat minden olyan tanuló (általános iskolás és középiskolás), aki a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő iskolában tanul a 2017/18-as tanévben.

-          Pályázni bármilyen technikával lehet (grafitrajz, vízfesték, tempera, giokonda, fotó, stb…)

-          a pályamű azt dolgozza fel, mit jelent az adott tanulónak az iskolája. Milyen érzései vannak, hogyan tudja a saját, az iskolához fűződő viszonyát alkotásba önteni.


A pályázat célja:

Fontos, hogy mind a gyerekek, mind pedig a tanárok érezzék magukat egy közösséghez tartozónak. Éppen ezért hívtuk életre a Nyíregyházi Tankerületi Központ képzőművészeti pályázatát. A gyerekek szabadon alkothatnak, kifejezhetik gondolataikat és megmutathatják azt, mit ad nekik iskolájuk.

 

A pályázat menete:

-          A jelentkező iskolákban a rajzot tanító pedagógus meghirdeti a pályázatot.

-          Nevezni önkéntes alapon lehet. Nevezési díj nincs.

-     A gyerekek készítsék el pályaműveiket, amit 2018. február 28-ig leadnak a rajzot tanító pedagógusnak.

-          Ezt követően az iskolák rendeznek egy „mini” tárlatot, az iskola arra alkalmas helyiségében bemutatják az elkészült alkotásokat. Ezt a kiállítást az iskola tanulói és az adott közösség tagjai 2018. március 29-ig megtekinthetik. A kiállító helyiségben a közönség is szavazhat.

 

Az iskola zsűrije megszavazza az adott iskola három legjobb művét. Egy alkotás lesz a közönségdíjas alkotás.

Minden iskolából négy alkotás jut a Nyíregyházi Tankerületi Központ döntőjébe. A döntőbe jutott alkotásokból a Nyíregyházi Tankerületi Központ kiállítást szervez.

A kiállítás helye: Váci Mihály Kulturális Központ, 4400. Nyíregyháza, Szabadság tér 9.

A kiállítás ideje: 2018. május 04- 2018. május 18.

A döntőbe jutott alkotásokat bárki ingyenesen megtekintheti a VMKK nyitvatartási idejében.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ zsűrije a kiállított alkotásokból 6 pályaművet jutalmaz. Általános iskolai, valamint középiskolai kategóriában hirdetünk első, második és harmadik helyezettet. Az alkotók értékes jutalomban részesülnek. Díjat ajánlott fel többek között a Nyíregyházi Állatpark, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a Lap-X Könyvesbolt, a Renomé-Print Kft.


fotó:illusztráció,internet