Diótörő a színházban

Diótörő a színházban

A Diótörő a romantikus csodavárás korának hatalmas és titokzatos, mégis melegszívű és humorral átszőtt meséje, amely Csajkovszkij balettje nyomán lett igazán világhírű, pedig az eredeti mesét nem kisebb szerző írta, mint E. T. A. Hoffmann.

A elvarázsolt dió történetében egy kislány a karácsonyra kapott játékok életre keltésével álmodik magának egy saját, lenyűgöző mesét. Marika, Frici, a Diótörő, az Egérkirály, Pirlipát hercegnő, a nagy csaták és rémisztő kalandok, a lázas betegségében a játékaiban gyógyulást találó leányka... nagy alaptörténete ez kisgyerekek és felnőttek generációinak.
Kapecz Zsuzsa és Gothár Péter változatát (Selmeczi György nagyszerű, a magyar kultúrából, a népzenéből, a gyermekjátékok gazdag világából, de még az operett műfajából is ihletet merítő zenéjével) a kaposvári Csiky Gergely Színházban mutatták be, a szerepeket olyan színészek játszották, mint Molnár Piroska, Börcsök Enikő vagy Csákányi Eszter. Most a nyíregyházi nagyszínpadon kel új életre, nagy szereplőgárdával, élő zenével, Olt Tamás rendezésében.

#kapcsolódó

SÓSTÓHEGYI KARÁCSONYOZÁS

SÓSTÓHEGYI KARÁCSONYOZÁS

Ünnepi programajánló.

Szerelem kiállítás és gasztronapok

Szerelem kiállítás és gasztronapok

Szerelem kiállítást látogathatnak a Sóstói Múzeumfalu látogatói és minden hónap...