Macsuga Szandra országos versenyt nyert

Macsuga Szandra országos versenyt nyert

A Zay 12. c osztályos tanulója országos első helyezést ért el a német nyelvi versenyen. Gratulálunk neki! Olvasd el a beszámolóját!

A kisújszállási ELT KFT az MM Publications Könyvkiadóval együtt évek óta országos, több fordulós, levelező, idegen nyelvi versenyeket szervez.

A 2017 -18-as tanév első félévében Zay-s diákként részt vettem a Löwenzahn német nyelvi versenyen, amit online formában rendeztek. Két fordulója volt, minden forduló 15 – 15 feladatot tartalmazott. A megoldásokra 48 óra állt rendelkezésre, ha az idő letelt, az oldal lezárult, tehát gyorsan és precízen kellett dolgozni.
A megmérettetés 4 különböző korcsoportban zajlott A1 tudás szinttől – B1 szintig. 12-es tanulóként a B1 korcsoportban versenyeztem. Egészen izgalmas volt, mert az idő sürgetett, de közben élvezhető és érdekes feladatokat kellett megoldani.

 Mivel a II. forduló után heten ugyanazzal a pontszámmal rendelkeztünk, szükség volt egy harmadik, döntő fordulóra. A sikert főleg ez a forduló kreatív megoldása hozta. A rövid videóm bizonyára a zsűrit is meggyőzte, így sikerült 137 versenyzőtársamat megelőzve első helyezéssel zárni a versenyt.
Az oklevélen kívül egy Samsung tablettet is kaptam, melynek nagyon örültem, de természetesen új tapasztalatokkal is gazdagabb lettem.


Végül szeretném megköszönni Sehtanova Luiza tanárnőnek a felkészítő munkáját, a barátaimnak pedig a segítséget és a biztató szavakat!


Macsuga Szandra

Zay 12. C osztály

#kapcsolódó

Újabb kitüntetés Dénes bácsinak

Újabb kitüntetés Dénes bácsinak

Japán kormányzati kitüntetés Szabó Dénesnek! Gratulálunk!