Karácsonyfáért sorsjegy

Karácsonyfáért sorsjegy

Idén is megrendezi a karácsonyfagyűjtő akciót a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. Aki január 8. és január 20. között a fenyőfáját beviszi a hulladékudvarok valamelyikébe sorsjegyet kap, amellyel értékes ajándékot nyerhet.

A hagyományok szerint vízkereszt után a karácsonyfák kikerülnek a lakásokból, de városképi szempontból nem mindegy, hogy hová. Jobb esetben a szemeteskonténerek mellé teszik őket, de előfordul, hogy a parkokban landolnak. Ezért a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve évek óta meghirdeti a karácsonyfagyűjtő akciót.

Értékes ajándékok

Petró Árpád ügyvezető elmondta, a január 8. és január 20. közötti két hétben minden egyes hulladékudvarba beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Aki pedig a legtöbb fenyőt viszi, 10 ezer forintos parkolóbérletet kap a NYÍRVV Kft.-től.

Az ajándékokat január 20-án 14 órától sorsolják ki a Korányi utcai Hulladékudvarban.

Hasznosítják a fenyőket

A város tisztasága karácsony után is közös érdek lett Nyíregyházán, hiszen a korábbi években az akciók során közel ezer fenyő került a hulladékudvarokba. Ezeket vagy fűtési célra használják fel, vagy pedig felaprítják és a városi zöldfelületek cserjeágyaiban mulcsként hasznosítják. A karácsonyfákat váró hulladékudvarok hétfőtől péntekig 7 -től 17 óráig, szombaton 8 -tól 14 óráig tartanak nyitva, vasárnap zárva vannak.

 

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

Bezárja kapuit a Városi Jégpálya is!

Bezárja kapuit a Városi Jégpálya is!

Bezárja kapuit a Városi Jégpálya is!

Összegzés a Jégpályáról - Novemberben újra nyit

Összegzés a Jégpályáról - Novemberben...

Rekordszámú látogató vette igénybe a Nyíregyházi Városi Jégpályát