Hogyan éltek nagyszüleink?

Hogyan éltek nagyszüleink?

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium ebben a tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból rendszeresen vendégül látunk neves, szakmájukban elismert szakembereket a Zrínyis Akadémia előadásain.

Ennek következő eseménye 2018. január 10-én, szerdán 11 órától lesz.

Helye: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, kollégiumi nagyelőadó, 4400. Nyíregyháza, Széchenyi utca 35-37.

Dr. Valuch Tibor, iskolánk egykori tanulója, ma történész, egyetemi tanár a XX. századi magyar hétköznapokról tart előadást, melynek címe: Hogyan éltek nagyszüleink?

Dr. Valuch Tibor Tatán született, de középiskolába Nyíregyházán járt. 1981-ben érettségizett a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. 1987-ben Debrecenben, az egykori Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett történelem-földrajz szakos középiskolai tanári diplomát. 1985-ben és 1987-ben vett részt OTDK-n. Első alkalommal harmadik, másodjára pedig kiemelt első díjjal ismerték el munkáját.  Az egyetem után levéltárosként dolgozott Nyíregyházán, majd kollégiumi nevelőtanár volt.  1991-től az MTA–OSZK 1956-os Dokumentációs és Kutatóhelyén dolgozik főállásban, előbb tudományos munkatársként, majd 1996-tól tudományos főmunkatársként. 2009-ben megszerezte az MTA doktora címet.  2011-től az MTA PTI tudományos tanácsadója, 2011-től egyetemi tanár, előbb Debrecenben, majd az Eszterházy Károly Egyetemen. Kutatási területei a politikai magatartás és politikai viselkedéskultúra napjaink Magyarországán, a helyi politika és a helyi társadalom változásai a 1989-től napjainkig, jelenkori magyar társadalom-és művelődéstörténet. Számos könyv és kiadvány szerzője.

Az előadás ingyenes.

#kapcsolódó

Jósavárosi Napok

Jósavárosi Napok

Idén is megrendezik a Jósavárosi Napokat. Augusztus 12-13. között színes programok...

„A csősz felállott egy vigyázó-fára…”

„A csősz felállott egy vigyázó-fára…”

A kiállítás megnyitására 2017. november 06-án (hétfőn), 14:00 órától kerül...