Még lehet jelentkezni

Még lehet jelentkezni

Január 24-én választják meg Nyíregyháza új diákpolgármesterét és diák-alpolgármestereit a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Nyíregyházi kilencedikes és tizedikes diákok jelentkezhetnek január 23-ig, majd a helyszínen a zsűri két évre választja ki a legjobban szereplő fiatalok közül a nyerteseket. Nagy az érdeklődés a diákok körében.



Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda pályázatot írt ki Nyíregyháza új diákpolgármesteri és diák-alpolgármesteri posztjának betöltésére. A pályázaton részt vehet az a magyar állampolgárságú diák, aki bármely nyíregyházi középiskola 9-10. évfolyamos tanulója és kellő elhivatottságot érez a diákpolgármesteri feladatok ellátására. Jelentkezni január 23-ig lehet, a pályázó önéletrajzának, bemutatkozó videójának és részletesen kifejtett polgármesteri programjának beadásával. A kiválasztás január 24-én történik a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

 

Játékos vetélkedők. Ügyességi és szituációs játékok

 

- 10 órakor kezdődik a program és egészen 13 óráig eltart. Megint egy játékos vetélkedő keretin belül lesz megválasztva az új diákpolgármester. Lesznek ügyességi és szituációs játékok, illetve levetítésre kerül a bemutatkozó videójuk a jelölteknek. Minden iskolából jelen lesz 2-2 diák, akik szavaznak majd, de lesz természetesen szakmai zsűri is -  mondta el Varga Zsuzsa a Mustárház programfelelőse.

 

 

1999 óta választanak Nyíregyházán két évente diákpolgármestert és alpolgármestereket. A megválasztott vezető fiatalok feladata, hogy felpezsdítsék a város diákéletét, képviseljék társaik érdekeit, vezessék a Diákpolgámesteri Irodát, részt vegyenek a városi nagyrendezvények szervezésében és együttműködjenek más érdek-képviseleti szervekkel és az önkormányzattal. Bán Dáriusz, mint leköszönő diák-alpolgármester elmondta, nagyon sok pozitív tapasztalatot, barátot és élményt szerezett az elmúlt két év alatt.

 

Élményekkel teli két év

 

- Nagyon meghatározó volt az elmúlt két év az életemben, hiszen nekem a jövőbeli terveim is ehhez kapcsolódnak, a politikához és az ifjúságügyhöz. Rengeteg mindent tanultam és nagyon sokat fejlődtem. Ez persze a sok belefektetett energiának is köszönhető. Úgy tudnám összefoglalni, hogy igazán emlékezetes időszak marad számomra. Sok barátot megismertem, érdekes programokon vettem részt, rengeteget utaztunk. Számos élményben volt részem és szerintem az élmények határozzák meg, hogy milyen a diákéletünk – mondta el Bán Dáriusz, Nyíregyháza jelenlegi diák-alpolgármestere.

 

Az újonnan megválasztott diákpolgármester beiktatására 2018 februárjában kerül sor, mandátuma két évig lesz érvényes. 



#kapcsolódó

FIATALOK, FOTÓZÁSRA FEL!

FIATALOK, FOTÓZÁSRA FEL!

Még néhány napig, pontosan szeptember 26-ig nevezhetnek a 18 éven aluli kreativitással...