A jövő áruháza már megnyílt! Nézd meg hogy működik!

A jövő áruháza már megnyílt! Nézd meg hogy működik!

Egyedülálló újdonsággal állt elő az Amazon: ma nyitja meg a világ első olyan élelmiszerboltját, ahol nincsenek kosarak, pénztárosok vagy pénztárgépek.

Az internetes áruházként indult Amazon hétfőn megnyitja az első olyan élelmiszerboltját, ahol nem lesznek sem pénztárgépek, sem pénztárosok. Az Amazon Go-ra hallgató üzlet Seattle-ben várja vásárlóit.


A szenzáció abban rejlik, hogy nemcsak pénztárosok, de önkiszolgáló pénztárgépek, sőt, kosarak sincsenek az üzletben. A vásárláshoz egyszerűen csak le kell tölteni egy alkalmazást az okostelefonunkra, bekapcsolni azt, majd a boltba lépéskor hozzáérinteni egy terminálhoz. Ez ugyanúgy működik, mint számos európai városban a metróhasználat. Ezután csak annyi a dolgunk, hogylevesszük a polcról a kívánt terméket és eltesszük a táskánkba.

Az újítás egy technológiai mérföldkőnek köszönhető. Az üzletben ugyanis rengeteg szenzort helyeztek el, amelyek folyamatosan figyelik, mit veszünk le a polcról. Ugyanígy a rendszer azt is figyeli, ha valamit visszateszünk, így végül csak azt számlázza majd, amit valóban magunkkal viszünk. A fizetés is egyszerű: kimenetelkor automatikusan megterhelik a bankszámlánkat – írja a The Guardian.

Az Amazon évek óta az Egyesült Államok legnagyobb webáruháza, tulajdonosa idén januárra leelőzte Bill Gatest a világ leggazdagabbjainak listáján.


noizz.hu

#kapcsolódó

Úszó Világbajnokságon a Cantemus

Úszó Világbajnokságon a Cantemus

Óriási élményben lehet részük a Cantemus kórus gyerekeinek. Az Úszó Világbajnokság...

Miért éppen Nyíregyháza?

Miért éppen Nyíregyháza?

Miért éppen Nyíregyháza?