Nincs nyelvvizsgád? Itt a megoldás!

Nincs nyelvvizsgád? Itt a megoldás!

A Nyíregyházi Egyetem számos megoldást kínál azok számára, akik már sikeres államvizsgát tettek, de diplomájukat nem kapták meg nyelvvizsga hiányában. Ezek a végzett hallgatók tehetnek egy könnyített vizsgát, amely sikeres teljesítésével, hozzájuthatnak oklevelükhöz.

A főiskolai, egyetemi tanulmányok sikeres befejezése után, szükséges legalább egy nyelvből rendelkezni középfokú nyelvvizsgával, bár ezt mindig az adott szak határozza meg, hogy milyen a nyelvi követelmény a diploma kiadásához. Vannak olyan szakok is, ahol két nyelvvizsgára van szükség, esetleg valamely nyelvből szakmai nyelvvizsga kell az oklevél megszerzéséhez. A bennragadt diplomák száma igen magas, ezért minden segítséget próbálnak megadni a végzett hallgatóknak ahhoz, hogy mielőbb teljesítsék az elvárást. A Nyíregyházi Egyetem kidolgozott egy könnyített vizsgarendszert a 2013 előtt végzett hallgatók számára.

A Nyíregyházi Egyetem azzal segít, hogy intézményi nyelvi rendszert dolgozott ki. Ez arról szól, hogy nem akkreditált a vizsga, tehát nyelvvizsga bizonyítványt nem kaphatnak a sikeres vizsgát tett diákok, viszont egy technikailag könnyített nyelvvizsgát tesznek és ez egyenértékű lesz azzal, amivel kiválthatja majd a diplomáját a jelentkező.

– mondta el Nagyné dr. Schmelczer Erika.

Az egyetem nyelvi felkészítő tanfolyamokat is indít számos nyelven, a csoportok legalább 6 fővel indulnak el. Ha valaki nyelvvizsgázni szeretne, azt is megteheti, az intézmény több nyelvvizsgaközponttal áll kapcsolatban. Ezek közül a legnépszerűbb és sokak által a legkönnyebbnek tartott az Origó nyelvvizsga központ által szervezett vizsga, mert a hangsúlyt a kommunikációra fekteti.

Vannak bizonyos vizsgarendszerek, akik úgy határozták meg a pontszámítás feltételét, hogy ha a vizsgázó adott vizsgahónapban komplex nyelvvizsgára jelentkezik, tehát az írásbeli és szóbeli vizsgarészt is egy hónapon belül teljesíti, akkor a részkészségenkénti minimum 40-40 százalékot minden esetben teljesítenie kell, viszont a sikeres vizsga már az összvizsgának az átlaga, szóval bármely vizsgát összességében pontszámítjuk, akkor a 60 százaléktól sikeres vizsgát ad. Így sokkal könnyebben tudják elérni azt az eredményt. Ha valaki írásban gyengébb, de szóban erősebb, akkor ez így már kiegészíti egymást és akkor is sikeres nyelvvizsgát kap.

– tette hozzá Révészné Kepics Adrienn a Nyíregyházi Egyetem vizsgaszervezője.

 

Ha valaki az egyetemen szeretne nyelvvizsgázni, akkor a 06-42-599-453-as telefonszámon tud bővebb információhoz jutni, az intézményi vizsgával kapcsolatban, pedig a 06-42-599-432-es telefonszámot érdemes hívni. Ez nyelvvizsgát nem ad, de a diploma kiadására feljogosít. Ebben az évben fontos változás történt a nyelvvizsga területén, hiszen 2018. január elsejétől a kormány megtéríti az új nyelvvizsga díját minden 35 év alatti fiatalnak még akkor is, ha már rendelkezik nyelvvizsgával, akár több nyelvből is.

#kapcsolódó

Tízezer pedagógus kap bruttó ötszázezer forint egyszeri juttatást

Tízezer pedagógus kap bruttó ötszázezer...

Tízezer pedagógus kap bruttó ötszázezer forint egyszeri juttatást

Képességvizsgálat a Kodály Zoltán Általános Iskolában

Képességvizsgálat a Kodály Zoltán Általános...

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, a 2019. szeptemberében induló...