LEGYŐZTE A BELGÁKAT A FUCSOVICS, BALÁZS DUÓ

LEGYŐZTE A BELGÁKAT A FUCSOVICS, BALÁZS DUÓ

Története során először aratott párosban győzelmet a magyar Davis-kupa-csapat, miután a Fucsovics Márton, Balázs Attila kettős szombaton délután 3-2-re legyőzte a belga Ruben Bemelmanst, Joris De Loore párost.

A szombati játéknap remekül indult magyar szempontból, mivel Bemelmans adogatásának elvételével 3:1 lett az állás, innen pedig Fucsovics magabiztos szervagémjeivel meglett a szettelőny. A második játszmáról is egy brék döntött, rögtön az elején De Loore "remegett meg", majd szűk másfél óra után a magyarok már 2-0-ra vezettek.

A harmadik felvonásban egy-egy brékkel jutottak el a felek a rövidítésig, amelyben a magyarok sokat rontottak. A negyedik szettben kitartott a belgák lendülete, 4:4-nél eksztázisban küzdve elvették Fucsovics adogatását. Az utolsó játszmában 5:4-nél a belgák két meccslabdát még hárítottak, de 6:5-nél az ötödiket már nem tudták.

A magyar válogatott ezzel megőrizte továbbjutási esélyeit. Vasárnap előbb David Goffin és Fucsovics, majd Bemelmans és Balázs lép pályára.

Davis-kupa, páros:

Belgium – Magyarország 2–3 (6:3, 6:4, 6:7 (2-7), 4:6, 7:5)

 

Forrás: m4sport.hu


#kapcsolódó

15 éves kora óta repül, ma 60 éves

15 éves kora óta repül, ma 60 éves

BESENYEI PÉTER sportrepülő, világ- és Európa-bajnok eddig 7000 órát töltött...

Különleges kerékpárverseny Nyíregyházán!

Különleges kerékpárverseny Nyíregyházán!...

Az esemény különlegessége, hogy itt lesz a kétszeres Giro d’Italia-győztes,...