Végre nyit a jégpálya! Ha tudni szeretnéd mikor, kattints ide!

Végre nyit a jégpálya! Ha tudni szeretnéd mikor, kattints ide!

Jégdiszkó és válogatott hokis is lesz az új jégpályán.

Pénztár, öltöző, korcsolyabérlő hely, melegedő. Csak néhány helyiség az új Városi Jégpályán. Szeptemberben indult a munka, most pedig már az utolsó simításokat végzik. Napokon belül megérkeznek a palánkok, így március 2-án hivatalosan is megnyithat a jégpálya.


A tervek szerint egy jégdiszkót tartanak majd első este, majd neves vendégek is érkeznek, akik a jégkorongozók toborzásában segítenek.


– A megnyitót követően szeretnénk egy jégkorongos rendezvényt tartani, és elfogadta meghívásunkat a sokszoros magyar bajnok, az Egyesült Államokban is játszó kapus Szuper Levente. Ő egy élménybeszámolót tart, majd a jégen egy edzésben is segédkezik - mondta Szabó Lajosné a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.


A pálya a jégkorongozó gyerekeknek és szüleiknek óriási segítséget jelent, hiszen korábban gyakran Debrecenben tudtak csak edzeni. A Jégsport Egyesületnél az átadás után folyamatosan indul majd a korcsolyaoktatás, és bíznak abban, hogy sokan próbálják ki a hokit - itt lányok jelentkezését is várják. A beruházás során egy szabvány méretű jégkorongpályát alakítottak ki, így bajnoki mérkőzéseket is lehet rendezni. Rövidesen egy több mint száz fős lelátót is építenek a pálya mellé, így kényelmesen lehet szurkolni a mérkőzéseken. A jég hízlalása a palánk felszerelése után kezdődik, ez egy 24 órás folyamat, és 4 cm vastag jeget alakítanak ki. A beruházás TAO-s forrás segítségével valósult meg. Márciusban végig nyitva lesz a Városi Jégpálya, így várják azokat, akik korcsolyázni szeretnének. A tervek szerint nyáron sem áll majd üresen a létesítmény, ugyanis alkalmas arra, hogy rendezvényeket, koncerteket tartsanak a területen. 

Dankó László

#kapcsolódó

AZ EISSMANN AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓ CÉG BŐVÍTI NYÍREGYHÁZI GYÁRÁT

AZ EISSMANN AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓ CÉG...

Az államtitkár hangsúlyozta, Nyíregyháza és a Kelet-Magyarország régió az országnak...

MEGÚJULT A SIMAI ÚTI HÁZIORVOSI RENDELŐ

MEGÚJULT A SIMAI ÚTI HÁZIORVOSI RENDELŐ

MODERN, FŰTÖTT VÁRÓBA ÉRKEZHETNEK A BETEGEK