Tovább fejlődik az Egészségügyi Alapellátás

Tovább fejlődik az Egészségügyi Alapellátás

A Terület- és Területfejlesztési Operatív Program keretén belül újabb pályázatot nyert Nyíregyháza Önkormányzata, amely az Egészségügyi Alapellátás fejlesztésére fordítható. Ez már a második ütem lesz, ingatlanok komplex fejlesztését és eszközbeszerzést is tartalmaz a 400 millió forintos projekt.

A Nyíregyházi Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az Egészségügyi Alapellátásra, az elmúlt négy évben is több száz millió forintot fordított fejlesztésekre. Történtek önkormányzati saját erő felhasználásával korszerűsítések, az Egészségügyi Támogatói Alap Program keretén belül pályázhattak háziorvosok infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre, európai uniós projekteknek köszönhetően a jósavárosi és a Vay Ádám körúti rendelők felújítása valósult meg, amely összesen 7 orvosi praxist jelent.

Ezen kívül megvalósult a Városi Rendelőintézet és a Micimackó Bölcsőde épületében működő védőnői szolgálat energetikai korszerűsítése, illetve kívülről és belülről is felújították a kis SZTK-t.

Jelenleg több, mint 400 millió forint fejlesztés van a tervezőasztalon. Szeretnénk a Fenyő utcai rendelőt felújítani, a Bokréta utcán egy egészségcentrumot létesíteni hajléktalan személyek számára, a Csillag utcán felújítani a romos saroképületet. Itt az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnának helyet.

– mondta el kérdésünkre Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A hajléktalanok ellátása is a célok között szerepel

A Fenyő utcán található körzeti orvosi rendelő felújítását követően védőnői szolgálat is helyet kap az épületben. A Csillag utcán, Önkormányzati tulajdonban lévő, használaton kívüli épület átalakításával, korszerűsítésével egy egészségcentrum létesül, 7 orvosi rendelővel. Ebben is az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnak majd helyet. A pályázat lehetőséget ad a hajléktalanok 24 órás egészségügyi ellátását biztosító szolgáltatás kialakítására, ezért a Bokréta utcai, THG Nonprofit Kft. tulajdonában álló ingatlanon egészségügyi centrum épül, az Önkormányzat tulajdonában lévő „éjjeli menedékhely" épülete mellett, amely a hajléktalanok háziorvosi ellátását napi 24 órában biztosító szolgáltatásnak ad helyet.

#kapcsolódó

Megyénkben 25 fertőzött van - Itt a részletes térkép

Megyénkben 25 fertőzött van - Itt a...

Megyénkben 25 fertőzött van - Itt a részletes térkép

Újabb fekete nap Spanyolországban - A szaktárca adatai szerint az elmúlt egy nap során 838-an hunytak el

Újabb fekete nap Spanyolországban -...

A szaktárca adatai szerint az elmúlt egy nap során 838-an hunytak el.