Vitázó „krúdysok”

Vitázó „krúdysok”

A Debreceni Egyetem által meghirdetett angol nyelvű vitaversenyen 5. helyezést ért el a Krúdy Gyula Gimnázium csapata.

A csapatunk –Greenwitch – a nyíregyházi középdöntő megnyerése után nagy örömmel és hatalmas erővel állt készen az országos döntőre is. Erőnkre szükségünk is volt, hiszen a közösségi gazdaság hasznosságáról kellett vitáznunk,  az internetre és okostelefonos alkalmazásra épülő gazdasági tevékenységek előnyei és hátrányai mellett, illetve ellen kellett érvelni. Ahhoz, hogy rendet tegyünk a fejünkben és biztos tudásunk legyen rengeteg cikket, szakirodalmat olvastunk valamint videókat néztünk magyarul és angolul is. Vass Mihályné Tanárnő nélkül azonban sehol sem lettünk volna, ő folyamatosan segítséget és támaszt biztosított.

Számomra egy óriási lehetőség volt, mert olyan szókinccsel és ismerettel gazdagodtam a felkészülés során, amit semmilyen más verseny nem biztosít. Rengeteget fejlesztett a kreatív és kritikus gondolkodásunkon. Megtanultam megtartani a mértékletességet és azt, hogy hogyan beszéljek és gondolkodjak higgadt fejjel valamint, hogy csak az ész érvekkel hassak társaimra. Sokat segített a stressztűrőképességünkön is és kipróbálhattuk magunkat abban, hogy éles helyzetben hogyan tudjunk improvizálni és jól előadni. Rengeteg lehetőséget és kaput nyitott számunkra és jövőre is megpróbáljuk, mert nagyon jól működünk csapatként, egy nagyon vicces és felemelő csapatformáló élmény volt. (Dobó Hanna Sára 11.a)

A DEbate egy nagyon jó lehetőség volt az angol nyelv gyakorlására és saját magunk kipróbálására, hogy mire is vagyunk képesek egy nem anyanyelvi környezetben. Természetesen a jövőre való tekintettel is sokat profitálhatunk belőle. (Nagy Levente 11.a)

Személy szerint én nagyon élveztem a Debate versenyt. A rengeteg munka, amit belefektettünk a tökéletes szövegbe és tudásba visszafizetődött. Az újonnan létrejött csapatunk nagyon összekovácsolódott, teljesen egymásra hangolódtunk. Mind a felkészülés és mind a verseny során segítettük egymást. Azok a csapatok, akik eljutottak a döntőbe, mindannyian győztesek, hiszen az már önmagában eredmény, hogy idegen nyelven ilyen magas szinten tudnak kutatni, érvelni, vitázni, használni egy idegen nyelvet, és ez az a tudás, ami a mindennapi életben is hasznosítható – hangsúlyozta Donald E. Morse professzor, az intézet oktatója. Így az 5. helyezéssel nagyon meg vagyunk elégedve és büszkék vagyunk magunkra. A DEbate verseny segített nekem még nyíltabb és jobb „szónok” legyek. (Seprényi Kitti 10.c)

 

Seprényi Kitti

#kapcsolódó

Nyílt nap a Nyíregyházi Ridensben

Nyílt nap a Nyíregyházi Ridensben

Nyílt napot tartanak a Nyíregyházi Ridensben 2018. október 18-án. Az érdeklődőket...

ISMERD MEG A VÁROS VERÉBLÁNYÁT!

ISMERD MEG A VÁROS VERÉBLÁNYÁT!

Nyíregyházán idén került megrendezésre az Első Városi Verébavató, ehhez mérten...