XIII. Francia Fesztiválon a kölcseysek

XIII. Francia Fesztiválon a kölcseysek

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. és 10.-es, emelt franciás diákjai 2018. február 13-án, Budapesten vettek részt a XIII. Francia Fesztiválon, amit a Budapesti Vörösmarty Gimnázium rendezett meg.

Az eseményre az ország területéről mindenhonnan várták azokat a  középiskolás diákokat, akiket a francia nyelv szeretete, a tanórákon túlmutató nyelvtanulás vágya motivál.


A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói óriási lelkesedéssel fogadták a versenyfelhívást és időben megkezdték a felkészülést csoportos ének kategóriában a versenyre.

A jelentkezők több kategóriában mutathatták meg francia nyelvtudásukat, rátermettségüket, talpraesettségüket: egyéni ének, csoportos ének, vers és prózamondás kategóriában indulhattak, illetve színpadi jeleneteket mutathattak be, természetesen franciául. A kilencedikesek a Kids United - tól a "L'oiseau et l'enfant"- A madár és a gyermek -produkciójával vettek részt, míg a 10-esek szintén a Kids United-tól az " On écrit sur les murs" - A falakra írunk - produkcióval szerepeltek. 

Császár Zoltán, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyelvtanára gitáron kísérte a tanulókat, hozzájárulva ezzel a  produkciók színvonalas előadásához. A versenyre elkísérte diákjainkat  Carole Blin, iskolánk francia anyanyelvi lektora is, aki jó tanácsaival segítette a produkciók sikerét. A diákok még ki sem pihenték magukat, de már most azon gondolkoznak, hogy jövőre ugyanezen az eseményen milyen produkcióval álljunk színpadra. 

#kapcsolódó

A Nyíregyházi Egyetem kórusának adventi hangversenyei

A Nyíregyházi Egyetem kórusának adventi...

Debrecen - Nyíregyháza - Paszab

2040-re a rák és a cukorbetegség is eltűnhet

2040-re a rák és a cukorbetegség is...

Teljesen átalakul az egészségügy.