Nemzetközi Pénz7 a Zrínyiben

Nemzetközi Pénz7 a Zrínyiben

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium centenáriumi évében olyan eseményeket szervez, amelyek során tanulói hasznos ismeretekhez juthatnak. Következő rendezvénysorozatunk 2018. március 5-én kezdődik.

Negyedik alkalommal csatlakoztunk a Nemzetközi Pénz7 programjához, amely egy országos rendezvény. Ettől a tanévtől a programsorozat illeszkedik a tanév rendjébe, így Magyarországon minden középiskolában ugyanazon a héten szervezik az eseményeket a pedagógusok. Nyíregyházán egyedül a Zrínyi csatlakozott a kezdeményezéshez.


A Nemzetközi Pénz7 során érdekes előadásokat és érdekes tanítási órákat tartunk diákjainknak. Történelemórán például, ha Rákóczi a téma, akkor a szaktanár „belecsempészi” a tananyagba Rákóczi pénzeit is. Olyan interaktív órák megtartása a cél, ahol tanár és diák együtt dolgozik annak érdekében, hogy a tanulók új, hasznos ismereteket szerezzenek. A tanítási órákon kívül csoportos játékok is várják a tanulókat, amelyek célja a közösségépítés és az, hogy a gyerekek közösen szerezzék meg, játékos formában azt a tudást, amit később, az életük során alkalmazni tudnak. Minden évfolyam más-más előadást hallgathat meg a programsorozat keretein belül. Vannak, akik a családi költségvetésről, vannak, akik a hitelkártyákról tájékozódhatnak, míg mások banki ismereteket szerezhetnek.


Pedagógusaink ebben a tanévben felkészítő előadásokon sajátították el a témahéthez szükséges ismereteket, majd belső, intézményi képzéseket tökéletesítették azokat. A legérdekesebb tanítási órák 2018. március 6-án, kedden 9 órától várják tanulóinkat.

A hét zárórendezvénye 2018. március 10-én, szombaton lesz, amikor Pályaválasztási Projektnapot szervezünk.

Az események helye: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, 4400 Nyíregyháza, Széchenyi utca 29-37.

A Pályaválasztási Projektnap 9 órakor kezdődik, amikor a tanulók rendkívüli osztályfőnöki órán vesznek részt. Ezt követően 10 órától és 11 órától találkozhatnak a diákok a meghívott vendégekkel.

Olyan volt diákjaink tartanak jelenlegi tanulóinknak előadásokat, akik sikeresek lettek a vállalkozói világban. Diákjaink előzetes regisztrációt követően vehetnek részt ezeken a foglalkozásokon, érdeklődésüknek megfelelően találkozhatnak vendégeinkkel.


Ezekkel a személyes találkozókkal szeretnénk megkönnyíteni tanulóinknak a pályaválasztást, hogy eligazodjanak az „új szakmák”világában.


A pályaválasztási projektnap vendégelőadói: Balogh Károly, a debreceni IKON Étterem ügyvezető tulajdonosa, Huszár Judit, design manager, Magyar Formatervezési Díj és Design Managment Díj PR-osa, Nabil Karsheh, az IT Services Hungary képviselője, Kecskés Tamás, a FAM-LUH Hungária Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Kelemen Péter, az Argo Consulting Trade Kft. tulajdonosa, Kézy Béla, közgazdász, városfejlesztési szakember, Kutasi Szabolcs, a HTCC-Hungarian Trade and Cultural Center  külkereskedelmi és kereskedelemfejlesztési igazgatója, Máté-Tóth Nóra, a Sematic Hungaria Kft. minőségirányítási vezetője, Mocsár Dávid Csaba, a System Integrator Engineer mechatronikai mérnöke, Nagy Gyula, a LEGO logisztikai menedzsere, Széles Tamás, a Toyota Titán ügyvezetője, Dr. Tarján Péter, főiskolai docens, Toldiné Dr. Hepp Éva, rendőr alezredes és Toldi András tűzoltó alezredes, Dr. Toma Attila, bíró- sajtószóvivő, Tóth Nikoletta, pszichológus, toborzási és kiválasztási specialista.

#kapcsolódó

Teöreök Aladár Országos Tanulói Verseny

Teöreök Aladár Országos Tanulói Verseny

A Nyíregyházi Ridens tanulói sikeresen vettek részt a Teöreök Aladár Országos...

Ma kezdődik az idei Educatio kiállítás - Idén online

Ma kezdődik az idei Educatio kiállítás...

2021.01.21-én kezdődik az idei Educatio kiállítás!