FELÚJÍTJÁK A TELJES TÜNDE UTCÁT

FELÚJÍTJÁK A TELJES TÜNDE UTCÁT

A MUNKÁLATOK JAVA CSAK MOST KÖVETKEZIK

Szerkesztőségünkhöz is eljutott egy, a napokban az egyik helyi rádióban feltett hallgatói kérdés, amely a Tünde utca állapotára vonatkozott. Utánajártunk: a tavalyi munkák lezárása nem a felújítást jelentette, az még csak most következik! (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 2-ai számában.)

Ki ne emlékezne rá azok közül, akiknek rendszeresen van tennivalója a környéken, hogy hosszabb időre is türelmet kért az önkormányzat 2017-ben, a zárt csapadékcsatorna-rendszer kapacitásának növelése során elvégzett munkáknál? Mint ismert, többször nem várt körülményekkel, megoldandó feladatokkal szembesültek a kivitelezők, amely – a közlekedők biztonságát kiemelten figyelembe véve – kitolta a megvalósítás idejét. A munkák során megszüntették a korábbi beton csőcsatornákat, s helyükre nagyobb keresztmetszetű műanyag csőcsatornák kerültek.


Először javítás

Történt mindez a szükséges helyeken útburkolatbontással, az eredeti pályaszerkezettel megegyező helyreállítással, a Debreceni út Tünde utcai csomópontjától egészen a Kéményseprő utcáig. Persze, most messze nem olyan az állapot, mint amilyennek szeretnénk, de ennek is oka van, pontosabban mindez egy komplex terv része. Az önkormányzat pályázatok és projektmenedzsment referatúra vezetőjétől megtudtuk: amint az idő engedi, az útburkolat garanciális javításait elvégzik, azonban fontos megjegyezni, hogy még ebben az évben elindul a Tünde utca komplett pályaszerkezetének a felújítása, ráadásul kerékpárút is épül arra.


Indul a komplex felújítás

Hagymási Gyula konkrétan arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy uniós (TOP) program részeként tervezhetően 2018-ban megindul a Tünde utca burkolatfel-újítása a Debreceni úti csomóponttól a Kállói úti csomópontig bezárólag 2459,96 méter hosszan.


Az útépítéssel érintett járdaszakaszoknál megtörténik az akadálymentesítés, a hiányzó járdaszakaszok kiépítése, ahol szükséges, forgalombiztonsági berendezéseket is beépítünk.


Kerékpárút is épül

A burkolat felújítása során szintbe helyezzük a meglévő, zárt csapadékvíz-elvezető rendszer tisztítóaknáinak fedlapjait, továbbá néhány esetben átépítjük a tisztítóaknát. Az autóbusz-megállóhelyek esetén bazaltburkolat létesül, megtörténik a peronok átépítése, akadálymentesítése is.

– mondta.


A referatúravezető azt is kiemelte, egy másik hasonló jellegű programból az önkormányzat bicikliutat is épít a környéken, mely egyébként egy nagyobb hálózat része lesz. A tervek szerint ugyanis a már meglévő, nemrég kiépült Kígyó utcai csomóponttól egészen Borbányáig ér majd a kerékpárút, melynek fontos része a Tünde utcai szakasz. Eszerint a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” (szintén TOP) forrásból a Tünde utca nyomvonalával párhuzamosan, a páratlan oldalon kerékpáros létesítményt kíván megvalósítani Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, melynek kivitelezése várhatóan szintén megindul a 2018-as évben.

 


Tarczy Gyula

#kapcsolódó

Az állatpark új hotele belülről! Mindenhol állatok!

Az állatpark új hotele belülről! Mindenhol...

A Pangea hamarosan várja vendégeit! Nézd meg a képeket!

Ballagás helyett így búcsúztak ma a végzős Zrínyisektől! A csengő is megszólalt!

Ballagás helyett így búcsúztak ma a...

Ballagás helyett így búcsúztak ma a végzős Zrínyisektől! A csengő is megszólalt!