BŐVÜL A NYUGATI ELKERÜLŐ

BŐVÜL A NYUGATI ELKERÜLŐ

Tovább épül a Nyugati elkerülő. Két kivitelező részvételével, két új szakasz lesz kész jövő év végéig. Új összeköttetés alakul így ki a Tiszavasvári és Tokaji út között, valamint Nyírszőlős és a Tokaji út között. A beruházást ma ünnepélyes keretek között jelentették be és lerakták az új szakaszok alapkövét is.

Most még egy földútra lehet lehajtani Szabadságbokor felé, az egyik Tiszavasvári úton lévő körforgalomból. Rövidesen azonban elkezdődnek a földmunkák és újabb szakaszokkal bővülhet a nyugati elkerülő. 2x1 sávos, maximum 90 km/h sebességgel közlekedhető aszfaltcsík készül. A beruházást két kivitelező valósítja meg. A Zemplénkő Kft. a Tiszavasvári és a Tokaji út közötti közel 3,8 kilométer hosszú szakaszhoz lát neki, a Kevíz 21 Zrt. pedig ezzel egy időben a Nyírszőlős és a Tokaji út közötti részt építi meg. A Nyugati elkerülő folytatását ma ünnepélyes keretek között jelentették be.

„Ez egy nagyon fontos beruházás Nyíregyháza szempontjából!”

Kivezeti a nemzetközi kamionforgalmat a városból, ezért nevezte fontos beruházásnak a Nyugati elkerülő tovább építését Nyíregyháza polgármestere. Dr. Kovács Ferenc hozzáfűzte, a baloldali kormány az elkerülőt csak 2025-re kívánta megvalósítani, miközben a gazdaságfejlesztés szempontjából is kiemelten fontos.

Olyan országosan is jelentős iparfejlesztési területet nyit meg, közvetlen autópálya kapcsolattal, ami nem sok van. Hiszen látjuk azt, hogy a LEGO nagy gyára az első lépeseket jelentette, folyik a második ütem fejlesztése és olyan területeket tárunk fel, ami egyedülálló közlekedési infrastruktúrával rendelkezik.

– fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

 

„Nyíregyháza jó úton halad!”

 

Dr. Szabó Tünde szerint a Nyugati elkerülő hozzájárul ahhoz, hogy Nyíregyháza valódi gazdasági erőcentrummá alakuljon.

Ha ilyen jól haladunk, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan elmondhatjuk az ország gazdasági erőcentrumaként a következő évtizedekben, a magyar gazdasági növekedés jelentős része származik majd Nyíregyházáról.

– szögezte le dr. Szabó Tünde, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

„Történelmi pillanat!”

 

Történelmi jelentőségű a Nyugati elkerülő továbbépítése, ezt mondta Vinnai Győző. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, a megyeszékhely és a környező települések egymásra vannak utalva. Ez a beruházás pedig nemcsak a nyíregyháziak, hanem a térség, az agglomeráció településeinek is rendkívül fontos és előnyös.

Ez az emberek számára egy nagyon fontos fejlesztés, ahogy említettem ez egy történelmi fejlesztés, hogy sikerül bezárni a Nyugati elkerülőt.

– tette hozzá dr. Vinnai Győző.

 

Két szakasz már megépült

 

A Nyugati elkerülő két új szakasza összesen 7,9 kilométer hosszú lesz és 2019 év végére tervezik az átadásukat. Az elkerülőből azonban eddig is két szakasz készült már el. Az első 2013 novemberétől 2014 októberéig épült meg az M3-as autópályától a Kálmánházi útig, összesen 2,2 kilométeren. A második ütemben a Kálmánházi utat a Tiszavasvári úttal kötötték össze, amely további 4,5 kilométert jelentett, ezzel Nyíregyháza Nyugati Ipari Parkját is bekötötték az országos autópálya-hálózatba.


Z. Pintye Zsolt


#kapcsolódó

Csütörtökön este az alábbi útszakaszok lesznek lezárva a Rally EB pályabejárása miatt

Csütörtökön este az alábbi útszakaszok...

A szervezők tájékoztatása szerint:

Hét bentlakásos idősek otthonába vitt C-vitamint Nyíregyháza polgármestere

Hét bentlakásos idősek otthonába vitt...

Hét bentlakásos idősek otthonába vitt C-vitamint Nyíregyháza polgármestere