Kölcseys diák a 4. legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

Kölcseys diák a 4. legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a tehetségfejlesztés, tehetséggondozás kiemelt fontosságú terület. Magyar nyelv és irodalomból az iskola az érettségi vizsga eredményeit tekintve több évre visszamenőleg az országos listát vezeti és kiváló versenyeredményekkel is büszkélkedhet.

Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska tanárnő a tehetséges diákokat felkarolja és magas szintű szakmaisággal, következetességgel, célirányosan készíti fel őket különböző versenyekre. Ennek köszönhetően a 2018. február 22. és 24.-e között Gyulán megrendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát–medencei döntőjében kiemelkedő eredmény született. A nagy presztízsű, 30. jubileumi  versenyen a zsűri értékelése szerint is az elmúlt évek legnehezebb feladatsorát állították össze.


Torda Sztella 12. A osztályos tanuló a gimnáziumi kategóriában 4. helyezést ért el és az összesítés  után a 114 középiskolai tanuló közül az 5. legjobb lett határon innen és túl.


 A tehetséges diáklány már a Kodály Zoltán Általános Iskolában is kiváló helyesírónak számított, megyei első helyezettként jutott tovább a bonyhádi országos döntőbe, ahol a 10. helyen végzett.  A középiskolában is szinte minden tanévben részt vett versenyeken és a felkészülés, a négy éven keresztül befektetett munka meghozta a gyümölcsét.

2018. novemberében a Nyíregyházi Egyetemen szervezett Mizser Lajos megyei döntőn a legjobbnak bizonyult, majd az Implom József Helyesírási Verseny megyei fordulójából jutott a Kárpát-medencei megmérettetésre. Nagyon sokat köszönhet kiváló felkészítőjének, Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska tanárnőnek, aki egyben osztályfőnöke is, és időt, energiát nem kímélve célirányosan foglalkozott vele. Tanárnőnek nagy rutinja, tapasztalata van, hiszen több tanítványa is bejutott már a Kárpát-medencei döntőbe az évek során. Két évvel ezelőtt szintén tanárnővel készültek egy országos Tolsztoj-versenyre, ahol a kölcseys csapat 4. lett.


Sztellának a helyesírás az egyik hobbija, emellett sok más elfoglaltsága van. Régebben művészi tornázott, amikor csak lehet, találkozik a barátaival, elmennek moziba vagy csak kicsit csavarogni, jár úszni, ha ideje engedi, a Cantemus kórus és a Pro Musica Nemzeti Együttes tagja, sokat utazik az énekkarral belföldön és külföldre, járt már többször a Távol-Keleten (Japánban, Kínában, Tajvanon, Hong Kongban) és még legalább 10 országban.  Az éneklés mellett zongorázik már tíz év, az érettségi vizsgák idején még ebből is vár rá egy záróvizsga. A zeneiskolában több versenyen indult és csapattársaival megnyerték az Országos Opera Vetélkedőt, illetve a Bartók tiszteletére rendezett országos emlékversenyt.


A végzős diák emellett kitűnő tanuló, szereti a történelmet, a matematikát, a fizikát, a nyelveket: angol nyelvi haladó osztályba jár, már megszerezte a plusz pontokat jelentő angol felsőfokú nyelvvizsgát és a német középfokút is, ezen kívül emelt szinten fog érettségizni történelemből. A felvételi jelentkezését első helyen Budapestre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ötéves Államtudományi doktori képzésére adta be.


Torda Sztella 12. A

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

#kapcsolódó

League of Legends esport bajnokság Nyíregyházán

League of Legends esport bajnokság...

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a keleti országrészben élő...