Új sporteszközökkel gazdagodott a Mozdulj Nyíregyháza!

Új sporteszközökkel gazdagodott a Mozdulj Nyíregyháza!

VADONATÚJ SPORTSZEREKET HASZNÁLHATNAK A MOZDULJ NYÍREGYHÁZA! RÉSZTVEVŐI

Négymillió forintot nyert Nyíregyháza egy pályázaton egészséges életmódra nevelésre, valamint arra, hogy minél több városlakó számára tegyék elérhetővé a szabadidősportokat. Az önkormányzat a forrás egy részéből sportszereket vásárolt, melyeket ezentúl a Mozdulj Nyíregyháza program résztvevői is használhatnak. Szerda délután az eszközöket Kovács Ferenc, polgármester és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár közösen adta át a gerinctorna résztvevőinek.

A gerinctorna délután ötkor kezdődik a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, de érdemes négyre menni, hogy aki mozogni akar ne a hátsó sorokban kapjon helyet. Ezt mondta egy nyíregyházi hölgy, aki egy ideje a torna rendszeres résztvevője. Szerinte a tornáknak nagyon jó a hangulata.

Nagyon jó, itt mindenki azt csinál meg és annyit, amennyit bír, itt nem fognak rászólni senkire, ha nem bírja, abbahagyja, ha éppen fáj a térde, azt nem csinálja. Nagyon király!

– tette hozzá Zadubenszki Andrásné.

 

„Ha a szülők sportosak, akkor biztos, hogy a gyerekek is azok lesznek...”

 

Ha a szülők sportolni kezdenek, akkor ez mintaként szolgál a gyerekeknek, ezt mondja a sportért felelős államtitkár. Dr. Szabó Tünde éppen ezért nagyon örül annak, hogy a Mozdulj Nyíregyháza! programjai ilyen népszerűek.

Nagyon örülök, hogy sokan eljönnek, és azt tartják fontosnak, hogy a sport, ami az értékünk, az egészségünk azért tenni kell, tehát mozgásgazdagon élnek, hiszen ha itt az idősebb korosztály a családok, a szülők itt vannak, akkor biztos, hogy a gyermekek is itt lesznek hamarosan.

– tette hozzá dr. Szabó Tünde, az EMMI államtitkára.

 

„Nagyon örülök, hogy ennyien járnak mozogni!

 

A polgármester hozzáfűzte, pontosan az volt a célja a városnak az ingyenes sportórákkal, hogy minél többen kedvet kapjanak mozogni és tenni valamit az egészségükért.

Minden nap benépesülnek a torantermek és ezért is indítottuk el, valamint folytatjuk ezt a programot. Nagyon örülök, hogy ennyien akarnak és tudnak élni a lehetőséggel, amit teremtettünk, ami kibővült ezzel az eszközbeszerzéssel.

– fogalmazott dr. Kovács Ferenc, polgármester.

 

Pályázati forrásból vették a sportszereket

 

Dr. Szabó Tünde és dr. Kovács Ferenc nem üres kézzel érkezett a Zrínyibe. Mint kiderült, a város pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Hiszek benned programjára. Ennek segítségével négymillió forintot nyertek el, egészséges életmódra nevelésre, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben illetve tehetséggondozásban rejlő lehetőségekre, valamint arra, hogy minél több ember számára tegyék elérhetővé a szabadidősportokat. A pályázati forrásból 750 ezer forint értékben különböző sporteszközöket vásároltak, melyeket ezentúl a gerinctorna résztvevői is használhatnak.

 

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

NYÍREGYHÁZÁN A MINISZTERELNÖK

NYÍREGYHÁZÁN A MINISZTERELNÖK

Átadták Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai raktárközpontját a nyíregyházi...