Március 20-án diákpolgármester választás!

Március 20-án diákpolgármester választás!

Nézd meg a jelölteket!

Nyíregyháza középiskolásai 2018. március 20-án újra diákpolgármestert választanak, aki az elkövetkező két évben a diákság érdekképviseletét látja el.

 

A megválasztott diákpolgármester

Dr. Ulrich Attila alpolgármester jelenlétében

esküt tesz.

 

Helyszín:                    Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár konferenciaterem

                                   4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

 

Időpont:                     2018. március 20, kedd, 10.00

 

Az esemény időtartama kb. két óra, a beiktatás várható időpontja 12.30



Jelöltek



Péter János vagyok, 17 éves. Nagykállóban élek és Nyíregyházára járok a Wesselényi Miklós Szakközépiskolába. Immár 2. éve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatban tevékenykedem, mint HR koordinátor. Iskolámban én vagyok a diákönkormányzatnak az elnöke. Nagyon szeretek önkénteskedni, számomra ez a jó időtöltés, ráadásul 2016-ban én lettem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az „Év Önkéntese". Szeretek utazgatni, ismerkedni, a barátaimmal szórakozni, programokat szervezni és részt venni rajtuk. Azért szeretnék diákpolgármester lenni, mert szeretném a szívemen hordozni diáktársaim sorsát, jobban bele szeretnék látni a város ügyeibe, meg szeretnék ismerni új embereket és döntéshozókat, szeretnék érdekes és látványos programokat szervezni Nyíregyházára, hogy élményt nyújthassak a diáktársaimnak és aktívabbá tudjam tenni őket, és legutolsó sorban szeretném magam kipróbálni egy új helyzetben a megyei DÖK után egy fantasztikus kis csapat élén állva. Amit én adni tudnék a diák-polgármesteri irodának és a Mustárháznak: elsősorban magam, az aktívságom, a pontosságom, a talpraesettségem. Rengeteg képzésen és tréningen vettem már részt, szóval az összes szakmai dolgot amit megtanultam az évek során. Kreatívnak tartom magam, nyitott vagyok az új dolgokra, az új kapcsolatok teremtésére. Ha felkeltettem egy kicsit is az érdeklődésed akkor, szeretném kérni a segítséged és szavazz rám!






Nagy Márk vagyok, 17 éves, a Sipkay Barna Kereskedelem és Vendéglátóipari szakgimnáziumába járok 10. évfolyamon. Számomra fontos, hogy sok időt tudjak tölteni a barátaimmal, kreatív és életre valónak tartom magam, aki szívesen próbál ki új dolgokat. Az életem jelentős részét a zene iránti elhivatottságomnak szentelem, a youtube-on megjelent az első saját dalom és számos fellépésen vagyok túl. Diák-polgármesteri céljaim között szerepel, hogy a fiatalsággal megkedveltessem a zenét, a művészetet és megtalálják benne önmagukat. Tevékenységemmel a diákság javára hozom majd döntéseim, hiszen ki tudná jobban átérezni helyzetünket, mint egy közülünk? Köszönöm a bizalmat és már nagyon várom a közös munkát a Diák-polgármesteri Irodával.





Móré Ildikó vagyok, az ÉVISZ 9. osztályos tanulója. Szabadidőmben szeretek rajzolni, festeni, valamint különböző témájú könyveket és verseket olvasni. Örömmel vagyok kint a természetben, boldogsággal tölt el, ha barátaim, ismerőseim hozzám fordulnak segítségért vagy tanácsért. Éppen ezért is szeretnék a nyíregyházi fiatalokért tenni, illetve folyamatosan a diákok javaslatait a döntéshozók felé tolmácsolni. Megválasztásom esetén azon dolgoznék, hogy létrejöjjön a városban egy városi DÖK, mely a nyíregyházi fiatalokat fogná össze és a javaslataikat, észrevételeiket a város vezetői elé tárná. Szeretnék sok-sok olyan programot szervezni a nyíregyházi fiatalok bevonásával, mely a diákok igényeit is figyelembe veszi, az ő bevonásukkal megszervezni minél több programot, eseményt, például diákbál, tematikus programok, művészeti események és fesztiválok a fiatalok bevonásával. Kérem, hogy szavazzatok rám, hogy ezeket megvalósíthassam.




Tóth Aminának hívnak és Nagykállóban élek. A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanulok haladó angol tagozaton, a második nyelvem az orosz. Szabadidőmben sokat olvasok (a kedvenc könyvem a Harry Potter :D), szeretek a barátaimmal lenni, valamint talán a legfontosabb dolog az életemben a tánc, amivel már 10 éve foglalkozok eredményesen (ötszörös Országos- és kétszeres Európa-bajnok vagyok).

Mandátumom alatt szeretném egymáshoz közelebb hozni az iskolákat, amelynek egy Városi Diákönkormányzat adhatna helyszínt, ahol közösön dolgozhatnánk a városi diákéleten. Valamint tervezek egy Városi Bolondballagást, amely egy utolsó szórakozási lehetőséget biztosít a ballagóknak.

 Továbbá a keleti kultúra kedvelőinek kedveskednék különböző programokkal (anime-kör, Kpop klub, Cosplay verseny, anime rajzoló klub).

Remélem tervezett programjaim elnyerték tetszéseiteket. Ha igen, szavazzatok rám! :)


#kapcsolódó

Széchenyis diák lett a „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei 1. helyezettje

Széchenyis diák lett a „Szép Magyar...

Felkészítő tanára: Pázmándi Katalin tanárnő.

ÉRETTSÉGI: CSAK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATTAL

ÉRETTSÉGI: CSAK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATTAL

A szociális nevelést is segíti a 2011-ben bevezetett 50 órás Iskolai Közösségi...