Ingyen használhatják az Aquarius fürdőt a nyugdíjasok

Ingyen használhatják az Aquarius fürdőt a nyugdíjasok

Egyre többen sportolnak Magyarországon. Ezzel kapcsolatban ma jelentették be a Hiszek Benned III. alprogramjának részleteit. Nyíregyháza is nyert a pályázaton, így ingyenesen használhatják az Aquarius fürdőt év végéig a nyugdíjasok.

Egyenként akár 15 millió forint támogatást kaphattak sportszervezetek szabadidősport rendezvényekre. A pályázatok a napokban zárultak, és év végéig kell megvalósítani a programokat – minderről Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszélt Nyíregyházán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma összesen 400 millió forintos kerettel meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot azzal a céllal, hogy az egészséges életmódra nevelést, a tehetséggondozást segítse. Az önkormányzatok és a kis egyesületek után lezárult a III. alprogram mely forrást biztosít a 23 megyei jogú város és vonzáskörzetében megvalósítandó szabadidősport tevékenységek támogatására. Főként rendezvényekre pályázhattak a sportszervezetek.

- Mindig azt mondjuk mi sportos nemzet vagyunk, de sportoló nemzet is szeretnénk lenni, egyetlenegy eszköz van a kezünkben, hogy az egészségünket megőrizzük, az pedig a sport. A lakossághoz közelebb kell hozni a sportos életmódot, úgy, hogy programokat szervezünk és támogatásokat biztosítunk. Ingyenesen lehet használni a létesítményeket, szakemberek felügyelik, és ez azt fogja eredményezni, hogy egészségesebbek leszünk - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A program lebonyolításában a Magyar Szabadidősport Szövetség vesz részt.

- A döntések megszülettek, rövidesen szerződéseket kötünk, így elindulhatnak a tervezett programok. Összesen 400 millió forint támogatást nyújt a HISZEK Benned program - mondta Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

 A HISZEK Benned program keretében sikeresen pályázott a város, és 15 millió forintot nyert. Ennek értelmében májustól december végéig a nyugdíjasok meghatározott időben ingyenesen látogathatják majd az Aquarius fürdőt, és ott részt vehetnek programokon.

- Régi vágyuk volt az időseknek Nyíregyházán, hogy uszodához kapcsolódó sportprogramokat kezdjünk el. Most ezt megvalósíthatjuk az Aquarius fürdőben addig is, amíg nem épül meg a Continental Aréna mellé tervezett új uszoda - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

A szabadidősport terén Nyíregyháza élen jár, többek között itteni programok ihlették a HISZEK Benned program létrehozását. A közelmúltban a Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes programjai mellett Rubint Réka és Katus Attila is edzést tartott a megyeszékhelyen, április 3-án pedig Béres Alexandra érkezik. A program kedden 18 órától kezdődik a Continental Arénában, a belépéshez csak nyíregyházi lakcímkártya szükséges.

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva

#kapcsolódó

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Tudtad-e?

Kitüntették Nyíregyháza polgármesterét

Kitüntették Nyíregyháza polgármesterét

Gratulálunk! Részletekért kattints ide!