Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 1 milliárd Forint európai uniós támogatásban részesült az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” címen benyújtott pályázat keretein belül.

Az elnyert támogatásnak köszönhetően a megyeszékhelyen ezúttal újabb hét intézmény energetikai korszerűsítése valósul meg 2018 augusztus végéig. A pályázat benyújtását az indokolta, hogy önkormányzat tulajdonában lévő épületek meghatározó része energetikailag elavult, üzemeltetésük költséges, így korszerűsítésük elengedhetetlen.

A beruházás elsődleges célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, valamint az energiára fordítandó költségek jelentős redukálása.

A pályázatnak köszönhetően a beruházás első ütemében a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal „B” épülete, az 1.sz. Idősek klubja, valamint a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda homlokzatának hőszigetelése és nyílászárócseréje történik meg, kiegészülve a fűtés korszerűsítésével.

A beruházás második ütemében idén júniusban további három intézmény korszerűsítése kezdődik meg: a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézmény és a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium – szintén a hőszigetelést, nyílászáró cserét, valamint a fűtés korszerűsítését érintik.

A munkálatok 2018. március 5-én elkezdődtek, elsőként a Vasvári Pál Gimnáziumnál. Az előkészítés során elkészültek az épületenergetikai vizsgálatok, meghatározásra kerültek az energetikai korszerűsítés szerkezetei és anyagai, amelyek magukban foglalják a homlokzat-és a tetőfödém hőszigetelését, új hőszigetelt homlokzati nyílászárók beépítését, valamint a hozzájuk kapcsolódó építőmesteri munkák elvégzését. Előbbieken túl, sor kerül a fűtési rendszer korszerűsítésére is valamennyi ingatlannál.

A korszerűsítések várható befejezése 2018. augusztus 31.


#kapcsolódó

Egészségügyi érzékenyítő nap a Kölcseyben! Videóval!

Egészségügyi érzékenyítő nap a Kölcseyben!...

Második alkalommal rendezte meg a Kölcsey Ferenc Gimnázium az egészségügyi...

Van, akire nem vonatkozik a látogatási tilalom! - Mutatjuk milyen esetekben

Van, akire nem vonatkozik a látogatási...

Van, akire nem vonatkozik a látogatási tilalom! - Mutatjuk milyen esetekben