Újabb hat óvoda újul meg

Újabb hat óvoda újul meg

Újabb óvodák komplex fejlesztését valósítja meg az önkormányzat 700 millió forint értékben. A korszerűsítések 6 intézményt érintenek és 100 százalékos európai uniós pályázatból jönnek létre. A kivitelezési munkálatok május 1-jén kezdődnek és augusztus 31-re be is fejeződnek, 2020-ig pedig az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde legalább energetikai korszerűsítése megtörténik.

Szülői értekezletet tartottak a Gyermekek Háza Déli Óvoda székhelyintézményében, ahol dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere tájékoztatta a szülőket arról az új pályázatról, amelyet az önkormányzat nyert 700 millió forint értékben. A projekt 6 óvodai épület komplex fejlesztését teszi lehetővé 1350 férőhelyet érint Nyíregyháza több pontján, célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.

Az önkormányzat eddig is újított már fel óvodákat és bölcsődéket, nem régen pedig egy újat is épített a kórház területén.

Összesen az önkormányzatnak van 34 óvodája és 9 bölcsődéje. De már van egy 35., amit a kórházban adtunk át nemrég, tehát így teljes a szám. Ebből eddig 17 óvoda és bölcsőde felújítása megvalósult, most indul 6 óvoda felújítása, ami nem csak energetikai felújítás, hanem komplex program. Ebbe mindent beleveszünk, ami ahhoz szükséges, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A projekt részeként megvalósuló elemek az akadálymentesítés, energetikai korszerűsítés, hőszigetelés, nyílászárócsere, burkolatok, belső ajtók, elektromos szerelvények cseréje, foglalkoztatók, vizesblokkok felújítása, fűtéskorszerűsítés, udvarrendezés, udvari játékok felújítása, cseréje, kerítés felújítása, torna-szoba építés, külső térburkolatok, járdák burkolása, beépített bútorok cseréje, eszközbeszerzések.

A hat érintett óvoda a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézménye és Városmajori Tagintézménye, a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye és Kikelet Tagintézménye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézménye, valamint az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti Telephelye. A kivitelezéseket nyíregyházi vállalkozók végzik május 1-je és augusztus 31-e között, de a munkálatok ideje alatt sem fog szünetelni a gyerekek fogadása. A Gyermekek Háza Déli Óvoda intézményvezetője kiemelte, hogy eddig is fordulhattak önkormányzathoz, ha valamilyen problémájuk volt, mindig kaptak segítséget.

Ha szükségünk volt valamire mert elromlott, javításra szorult, vagy például beázás következett be, mi azt a fenntartó felé jeleztük és ő azonnal segített. Minden probléma megoldásra került. Látszik, hogy az óvodánkon már vannak elvégezve munkák, elindult az udvar projekt és sok minden megoldódott menet közben is.

– tette hozzá Skarbit Józsefné a Gyermekek Háza Déli Óvoda intézményvezetője.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt jelentette ki a sajtónak tartott tájékoztatóján, hogy 2020-ig minden önkormányzati fenntartásban lévő bölcsőde és óvoda megújul legalább energetikailag.

#kapcsolódó

December 1-jén felkapcsolják az ünnepi fényeket és megnyit a forgatag

December 1-jén felkapcsolják az ünnepi...

December 1-jén felkapcsolják az ünnepi fényeket és megnyit a forgatag

SIKERES ÉVET ZÁRT A KÓRHÁZ

SIKERES ÉVET ZÁRT A KÓRHÁZ

Sikeres évet zárt 2017-ben a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi...