Győzelemmel indított a Tigers

Győzelemmel indított a Tigers

A Nyíregyháza Tigers 28-7-re verte a Fehérvár Enthroners-t hazai pályán a Hungarian Football League alapszakaszában, április 7-én.

Amerikaifocira alkalmas idő várta a két csapatot az NyVSC Sporttelepen, szombaton. Mint ismert, a Tigrisek első összecsapásukra készültek az elitligában, a Koronázók viszont már túl voltak egy meccsen, amin kikaptak otthon a Budapest Wolves-tól. A találkozót Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony ceremoniális kezdőrúgása nyitotta meg, akinek közbenjárására a következő három hazai meccsét a Nyíregyháza Városi Stadionban játssza a Tigers.

Az első negyedet még lassan kezdték a csapatok. A szabolcsiak első támadásánál az ellenfél import játékosa Jebrai Regan szerelni tudta Brian Gessel irányítót, így a hazaiaknak el kellett rúgniuk a labdát. Viszont a Nyíregyháza védelme is beszorította az Enthroners-t az end zone-ja előterébe azzal, hogy a Canton-i edzőtárba meghívót kapó Suller Ádám szintén elkapta a vendégek irányítóját, Erős Márkot. Viszont az első játékrész nem maradt pontok nélkül. A Fehérvár gyengébb puntja után jó mezőnypozícióba került a Tigers. Ezt kihasználva rövid idő alatt a pontszerző területhez értek a szabolcsiak és végül Ivan Oleksiuk közelről futott be. Sviatkó Gábor pedig a tőle megszokott magabiztossággal lőtte be az extrát (7-0).



A második negyedben először ismét a hazai védelem dominált: Max Nedzelsky sackjével hátrébb szorultak a vendégek. Ezt követően a Tigers szépen építgette támadássorozatát. Először Verdes Dávid elkapásaival jött ki a nyomás alól a Nyíregyháza, majd Brian Gessel és Troy Rice vette hátára a csapatot, miután a sok pontatlanság okozta szabálytlanság miatt többször is hátrébb küldték a játékvezetők a Tigriseket. Ekkor Erdélyi Áron elkapott TD-jét is visszafújták. Végül Gessel 5 yardos futott touchdownjával nőtt a fór. 14-0-val mehettek le a játékosok a pihenőre.
A harmadik negyedben már jobban felpörögtek az események. A vendéglátók hamar növelték előnyüket Konkoly Péter 40 yardos elkapásával (21-0). Ezután az Enthroners nehéz helyzetből jött ki, de Bakonyvári Patrik révén megszerezték első pontjaikat (21-7). A Tigrisek ezt sem hagyták megválaszolatlanul. Ismét szépen araszolgattak előre a hazaiak, majd a végén Gessel megtalálta Troy Rice-t is az end zone-ban, aki kiszorított helyzetben tudta elkapni az átadást (28-7).

A végjátékban már nem láthattak további pontokat a szurkolók, inkább a védelmek parádéztak. A negyed elején még Clifford Stokes szerzett egy elejtett labdát, amit aztán Gessel Antonio Roane kezébe dobott. A végén még Stokes is egyszer lehalászott egy átadást. Ezután Tóth Gábor is kapott egy kis időt a pályán és Benő Márkkal együtt szép pillanatokat okoztak a csapatnak és a közönségnek. A legfontosabb viszont az, hogy a Tigrisek idei első meccsükön 28-7-re megverték az újonc Fehérvár Enthroners-t.

Elégedett vagyok a győzelemmel, de sok hiba csúszott a taktikai elemek kivitelezésébe a labda mindkét oldalán.

– értékelt Thomas Smythe vezetőedző.

Emellett rengeteg büntetést kaptunk, szinte biztos vagyok benne, hogy 100 yard fölött van ez a száma. Erre jobban oda kell figyelnünk. Azonban ez a szezonbeli első meccsünk, még egy kicsit lassan mozogtunk, de bele fogunk rázódni.

A Nyíregyháza Tigers következő összecsapása április 28-án lesz a TD Store Eagles ellen a Nyíregyháza Városi Stadionban. Az eseményre a belépés ingyenes lesz.

Nyíregyháza Tigers-Fehérvár Enthroners 28-7 (7-0, 7-0, 14-7, 0-0)

Pontszerzők: Brian Gessel, Konkoly Péter, Ivan Oleksiuk, Troy Rice 1-1 TD, Sviatkó Gábor 4 XP, illetve Bakonyvári Patrik 1 TD, Zách György 1 XP.

Forrás: Nyíregyháza Tigers

Fotók: Szabó Celesztina

#kapcsolódó

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri...

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre

Extrém sportverseny Nyíregyházán

Extrém sportverseny Nyíregyházán

2020-ban már olimpiai sportág lesz a BMX freestyle. Kevesen tudják, de a magyar...