Szakma Kiváló Tanulója

Szakma Kiváló Tanulója

A Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanulói sikeresen szerepeltek a Szakma Kiváló Tanulója verseny elődöntőjében.

A parkgondozóknál Horváth Krisztián hatodik lett az elődöntőben. Tanulónk az elérhető 100 pontból 93-at szerzett, így biztos a helye a döntőben.

Tizenegyedik lett Juhász Norbert, aki 88 ponttal vág neki a döntőnek.

 

Számítógépes adatrögzítő kategóriában két tanulónk jutott tovább. Bereczki Tibor a negyedik, Váradi Edina pedig a nyolcadik helyről indul a végső megmérettetésben.

 

A Szakma Kiváló Tanulója versenyt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívására rendezték meg.

A szakmai verseny a részt vevő fiatalok számára a  előnyöket nyújt.  A versenyen részt vevő azon tanuló, aki a versenyen eléri a megszerezhető pontok legalább 60%-át, akkor mentesül az adott versenytevékenységnek megfelelő írásbeli, interaktív, gyakorlati, központi gyakorlati vagy szóbeli vizsgatevékenység illetve annak a feladatrésznek a letétele alól. Ha a versenyző mindegyik versenytevékenység esetében eléri az adott versenytevékenységen megszerezhető pontok legalább 60%-át, akkor mentesül a komplex szakmai vizsga letétele alól.

 

A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és döntőből áll.

Az elődöntők célja, hogy a legfelkészültebb diákok kerülhessenek a verseny országos döntőjébe. A versenyzők az elődöntőn és a válogatón szerzett pontok alapján versenyrészenként (eredményük önállóan kerül értékelésre), szakképesítésenként külön-külön rangsorolják őket, és ennek megfelelően kerül sor a legjobbak behívására a verseny válogatójába, illetve az országos döntőbe.

 

A döntő időpontja: 2018. április 23-25, amelyen iskolánkat öt tanuló képviseli.

#kapcsolódó

Like 3, hamarosan elődöntő

Like 3, hamarosan elődöntő

Lezárult a nevezési határidő a Like 3 elnevezésű nyíregyházi tehetségkutató...

Ünnepeltek az Eötvös végzősei

Ünnepeltek az Eötvös végzősei

Szalagavató ünnepségre került sor az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola...