Újra Zrínyis Akadémia

Újra Zrínyis Akadémia

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium ebben a tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból rendszeresen vendégül látunk neves, szakmájukban elismert szakembereket a Zrínyis Akadémia előadásain.

Ennek következő eseménye 2018.április 12. csütörtök 12 óra.

Helye: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, kollégiumi nagyelőadó, 4400 Nyíregyháza, Széchenyi utca 35-37.

Téma: Digitális kommunikáció - Hogyan kommunikáljunk az online világban?

Az előadást tartja: Ganzler Orsolya, kommunikációs tanácsadó, PR szakember

 

Az ingyenes előadás a Digitális Témahét rendezvénye.

 

Ganzler Orsolya, 16 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik előadása területén. Dolgozott magyarországi kommunikációs ügynökségeknél olyan ügyfelekkel, mint az OTP, a Vodafone vagy a Heineken Hungária. Kommunikációs tanácsadóként segítette többek között a Siemens és az Erste Bank munkáját. A Szeretlek Magyarország Médiacsoport kommunikációs vezetőjeként 2013 óta dolgozik azon, hogy a portál minél erősebb szakmai kapcsolatokat építsen ki és minél több karakteres saját projektet indítson el, mint amilyennek az Aranyvlog és a Könyvkihívás bizonyult.1996-ban érettségizett a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. Az első „nulladik” évfolyamon volt német tagozatos, Kovácsné Győri Gabriella tanárnő osztályában. Már zrínyisként barátkozott a médiával, újságírónak készült. Az évente nevet változtató diákújság főszerkesztője volt. Gimnáziumi évei alatt ifjúsági műsort indított az egykori Jonatán rádióban.


2018.április 12. csütörtök 13 óra 10 perckor egy másik előadás is kezdődik:

Téma: Mi az irodalom és van-e haszna?

Az előadást tartja: Dr. Margócsy István, Széchenyi-díjas irodalomtörténész

Margócsy István Nyíregyházán született 1949. július 23-án. Irodalomtörténész, kritikus. Igazi irodalmár családba született, édesapja Margócsy József (1919–2013) irodalomtörténész, édesanyja Oberlander Erzsébet volt. Középiskolai tanulmányait a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban végezte, majd érettségi után egy év sorkatonai szolgálatot teljesített. Ezt követően, 1968-tól az ELTE BTK magyar–orosz szakán kezdte meg egyetemi tanulmányait.  Fél évig a Lomonoszov Egyetem ösztöndíjasa volt. 1975-ben doktorált.  A hetvenes évek végétől a Mozgó Világ (1977–1983) szerkesztője volt.  Szépirodalmi kritikái már akkor feltűnést keltettek, mára pedig a kortárs magyar irodalom egyik meghatározó kritikusegyénisége lett. Írásaiban arra törekszik, hogy azt mindenki megértse. Bírálatai jó ítélőképességről tanúskodnak, és közben szórakoztatnak is. Volt a bécsi egyetem Finnugor Intézetének vendégtanára, de Szegeden, Kolozsváron, Bukarestben, Zágrábban, Újvidéken, Pozsonyban, Rómában, Nápolyban és Göttingenben is tartott előadásokat. 1989-től alapító szerkesztője a 2000 című kulturális folyóiratnak, 1991–2002 között vezette a Budapesti Könyvszemle irodalomtörténeti rovatát, szerkesztette a Cserépfalvi Kiadó Poétika című verseskönyvsorozatát, majd az Unikornis Kiadó költészeti sorozatának, A magyar költészet kincsestárának volt főszerkesztője a sorozat befejezéséig. Tiszteletbeli tagja a József Attila Körnek, tagja a Szépírók Társaságának.


#kapcsolódó

Buli közben Pokémon vadászat

Buli közben Pokémon vadászat

Már a szórakozóhelyek is csatlakoztak a Pokémon Go őrülethez. Ma este a Club...

Nézd meg a képgalériát! Michelin Bringafesztivál!

Nézd meg a képgalériát! Michelin Bringafesztivál!

Jó hangulatban, vidáman indult útnak mindenki a kerékpárjával az idei Michelin...