Lesz üzenet „visszavonás” a Facebookon

2018.04.10.
Mind ismerjük a sokkot, amikor elküldtünk egy kényes üzentet, de a ROSSZ embernek. Erre jöhet most majd a megoldás, aminek már régen jönni kellett volna.

A Bloomberg Technology információi szerint a Facebook egy új opciót épít bele a Messengerbe, amivel visszavonhatóak az üzeneteink. Az információ akkor szivárgott ki, amikor állítólag maga Zuckerberg tesztelte a béta verziót. Mark ugyanis nem közölte a dolgozókkal, hogy ilyen fejlesztést végeznek, akkor jöttek rá erre, amikor egyszer csak maga a főnök kezdett el visszavonható üzeneteket küldözgetni.

A Facebook szóvivője elismerte, hogy dolgoznak egy megoldáson a 2014-es Sony adatszivárgás óta, ami szélesebb beleszólást enged a felhasználóknak az üzenetek eltüntetésével kapcsolatban. Egy céges körlevélben azt is elismerték, hogy már korábban ki kellett volna fejleszteniük ezt az opciót.

Mindeközben halad tovább előre a Facebook adatvédelmi botránya, Mark Zuckerberg április 10. és 11. között fog megjelenni a Kongresszusi vizsgálóbizottság előtt.