Felújítják a Gárdonyit

Felújítják a Gárdonyit

Zajlanak a kivitelezési munkálatok a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Az intézményt 25 millió forintból újítja fel a Nyíregyházi Tankerület Központ. A rekonstrukciók mellett létrehoznak egy új sportpályát és lecserélnek 25 darab beltéri ajtót is. A fejlesztés április végére fejeződik be.

Jó ütemben haladnak a kivitelezési munkálatok a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményében. Az épületet és a hozzá tartozó udvarrészt 36 éve adták át, így már szükségessé vált a rekonstrukció. A megvalósításhoz szükséges közel 25 millió forintot a fenntartó Nyíregyházi Tankerület Központ bocsátotta az iskola rendelkezésére, így kijavítják a kézilabda pálya aszfaltját, a belső udvar új, térkő burkolatot kap és létrehoznak egy mini sportpályát. A külső felújításon kívül, 25 darab beltéri ajtót is kicserélnek.

Mindig figyeltünk arra, hogy karban tartsuk, de a 35 éves ajtók, az udvarnak az állapota szükségessé tette a felújítást. Ebben az évben 24 millió 865 ezer forint értékben megújul az épületünk. 25 beltéri ajtó cseréjére lett lehetőség, illetve az udvar egy pormentes burkolatot kap. Egy mini sportpályát tudunk kialakítani, ami a balesetveszélyes udvar használatát elősegíti. Ezzel a gyerekeknek óriási örömöt okozunk, megszépül az iskolánk egyre inkább.

– mondta el Ákli Istvánné a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményének intézményvezetője.

2018-ban április 12-én, 13-án tartják a beiratkozást az általános iskolákban, így a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményében is. Áprilisban befejeződnek a felújítási munkálatok, a jelenlegi diákok már hónap végétől élvezhetik a megújult iskolát, a következő két napban beiratkozó ovisokat pedig szeptembertől várja a megszépült intézmény.


fotó:internet




#kapcsolódó

Legfrissebb adatok a koronavírussal kapcsolatban Magyarországról és a világról

Legfrissebb adatok a koronavírussal...

Legfrissebb adatok a koronavírussal kapcsolatban Magyarországról és a világról

Megvan az időpont a diplomák kiállítására vonatkozó kérelmek beadásáról a Nyíregyházi Egyetemen

Megvan az időpont a diplomák kiállítására...

Megvan az időpont a diplomák kiállítására vonatkozó kérelmek beadásáról a Nyíregyházi...