Átadták a díjakat a „hétköznapi hősöknek”

Átadták a díjakat a „hétköznapi hősöknek”

Hagyományteremtő szándékkal indította el a Kelet-Magyarország napilap azt díjátadó ünnepséget, amelyen a megyében élő hétköznapi hősöket ismerték el. Öt kategóriában lehetett nevezni olyan személyéket, akik embertársaiknak segítenek, szolgálják a rászorulókat és példaképként állhatnak mindenki előtt.

Idén először, hagyományteremtő szándékkal hirdették meg a „Kelet-Magyarország hétköznapi hősei” elnevezésű akciót. Tanár, egészségügyi dolgozó, rendőr, tűzoltó és önkéntes kategóriába nevezhették be a napilap olvasói azokat a személyeket, akiket a díjra érdemesnek tartanak, majd szintén az olvasók szavazhattak arról, hogy kik kapják meg azt.

 

- A célunk az, hogy olyan hétköznapi hősöket mutassunk be, akik a maguk hivatásában átlagostól jóval nagyobb teljesítményt produkálnak, példaképekké válhatnak és illik rájuk a hétköznapi hősök jelző. Mert különös jelző ez, mert ha a hősökre gondolunk, akkor gyermekkorunk képregényhősei jutnak eszünkbe vagy olyan személyek, akik a magyar történelem márványlapjaira írták fel a nevüket. Holott van egy idézet erre: „Hős az az egyszerű ember, aki a legnehezebb időben a legnagyszerűbbet tudja cselekedni” és ilyen hősök szép számmal élnek hazánkban is – mondta el Nyéki Zsolt a Kelet-Magyarország főszerkesztője.

 

Tűzoltó kategóriában Bajusz István tűzoltó százados vehetett át díjat, 20 éve dolgozik a tűzoltóságnál, elmondta nagyon szereti a munkáját, hivatásként tekint rá, szívesen segít embereken emellett kihívásokkal teli minden napja. Hozzátette nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy ő kaphatta meg a díjat. Hős cselekedete az volt, hogy megmentette egy ember életét.

 

- Egy téli labdarúgó bajnokságon vettünk részt itt Nyíregyházán, amikor egy úr előttem lefordult a padról. Azonnal odamentem, megnéztem mi a probléma, észleltem, hogy nincsen légzése, keringése, abban a pillanatban megkezdtem az újraélesztést, amit addig folytattam, ameddig a mentőszolgálat ki nem érkezett, ott közösen folytattuk tovább. Visszahoztuk az urat az életbe, majd beszállították a kórházba és ott tájékoztattak arról, hogy sikeres volt, életben maradt – mondta el Bajusz István tűzoltó százados.

 

 

A díjazottak ajándékba egy ingyenes wellness hétvégét is kaptak, munkájuk elismeréseként. A Kelet-Magyarország szerkesztősége, jövőre is szeretné meghirdetni a „Kelet-Magyarország hétköznapi hősei” elnevezésű akcióját.


fotó:internet

#kapcsolódó

Nyílt nap a Szent Imrében!

Nyílt nap a Szent Imrében!

Nyílt napra és tájékoztató szülői értekezletre vár a Szent Imre Katolikus Gimnázium....

Péntekig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire: itt van minden tudnivaló

Péntekig lehet jelentkezni a keresztféléves...

Péntekig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire: itt van minden tudnivaló