Bővül a Debreceni Repülőtér

Bővül a Debreceni Repülőtér

NYÍREGYHÁZIAK SZÁMÁRA IS KÖZELEBB KERÜL A NAGYVILÁG

Milliárdos fejlesztések valósulnak meg a közeljövőben a Debreceni Reptéren, emellett növekszik az innen induló és ide érkező járatok száma, valamint egyre több célpontra lehet repülni a hajdúsági megyeszékhelyről. Erről számolt be a repülőtér járatfejlesztési igazgatója Nyíregyházán. Március végétől például heti három helyett már öt járatot üzemeltet a Lufthansa Münchenbe. A Német Turisztikai Hivatal szerint nemcsak a vállalkozóknak, kint munkát vállalóknak, hanem a magánszemélyeknek is érdemes felkeresni Németországot.

2017-ben 320 ezer utas fordult meg a hajdúsági megyeszékhely termináljában. Tel-Avivtól, Münchenen át Londonig, nyolc városba lehet innen eljutni és a nyári szezonban több mint 30 járat szállítja az utasokat a nagyvilágba. A reptér jelentőségét bizonyítja, hogy március 25-től a Lufthansa heti 3-ról 5-re növelte a müncheni járatok számát. Ezzel a nyíregyházi üzletemberek, munkavállalók és turisták számára is kedvező áron, rugalmas időpontban lehet eljutni Bajorország fővárosába.

Mi számítunk – akár szabadidős utazásról legyen szó, akár céges utazásról – a nyíregyházi utasokra is, hiszen Nyíregyháza egy nagyon fontos gazdasági és turisztikai célpont is, akár beutazásról van szó, akár kiutazásról.

– mondta el Antal Gábor, a Lufthansa Group country managere.

Bajorország ideális célpont

 

Ínycsiklandozó ételekkel, gyönyörű kastélyokkal és fantasztikus természeti szépséggel várja Bajorország a turistákat. A Németország titkos fővárosként emlegetett München mellett pedig érdemes kisebb-nagyobb utazásokat tenni a legnagyobb német tartományban.

Ha valaki már ott van, akkor nem csak a várost érdemes megnézni, hanem a környezetet is. Gyönyörű tavak vannak, az Alpok egészen közelben vonul a kastélyok, úgyhogy legideálisabb célpont Bajorország.

– tette hozzá Czeiszing Miklós, a Deutsche Zentrale für Turismus magyarországi igazgatója.

Milliárdos fejlesztések a reptéren

 

Rövidesen újabb milliárdos fejlesztések kezdődnek el a Debreceni Reptéren. Erről már a járatfejlesztési igazgató számolt be. Tamás László elmondta, új terminál épül és a légi irányítás is biztonságosabbá válik.

További infrastrukturális fejlesztések várhatóak a repülőtéren, amelyek a következő 1-2 évben fognak megvalósulni. Egyik az ILS 2 upgrade illetve az air traffic, azaz a légi irányítás, ezáltal mind a leszállás, mind a felszállás még biztonságosabb lesz. Illetve az air traffic miatt további járatokra, más légitársaságok forgalmára is számítunk.

– hangsúlyozta Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

A Debreceni Repülőtér arra számít, hogy a fejlesztések és az egyre bővülő járatszámok nagyobb forgalmat is generálnak. Számításaik szerint idén 350-360 ezer utas fordul majd meg a terminálon.

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Aki a virágot szereti...

Aki a virágot szereti...

...rossz ember nem lehet. Szól a mondás. És milyen igaz ez Gerliczki Zoltánra...