Újabb duális képzések indulnak az egyetemen

Újabb duális képzések indulnak az egyetemen

SZEPTEMBERTŐL ÚJABB KÉT SZAKON INDÍT DUÁLIS KÉPZÉST A NYÍREGYHÁZI EGYETEM



A Nyíregyházi Egyetemen a 2015/16-os tanévben indult el az elméleti tudást kiegészítő gyakorlatorientált képzés, azaz a duális képzés.

A hallgatók nemcsak a felsőoktatási intézményben, hanem gazdasági szervezeteknél is bővíthetik tudásukat, ráadásul a vállalatok a képzés teljes idejére kötelesek díjazásban is részesíteni a hallgatókat.

Dr. Sikolya László, az „Új utakon a duális felsőoktatással a Nyíregyházi Egyetemen, az Északkelet-magyarországi térség felemelkedéséért” című projekt projektmenedzsere azt mondta:

Nagyon fontosnak tartjuk a duális képzést, mert ez egy gyakorlatorientált képzés. Célunk az, hogy a képzés minőségét javítsuk, kapcsolatot teremtsünk a cégekkel és hogy a térségben maradjanak azok a fiatal szakemberek, akik ezeken a szakokon végeznek.

Az „Új utakon a duális felsőoktatással a Nyíregyházi Egyetemen, az Északkelet-magyarországi térség felemelkedéséért” című projekt keretében szakmai konferenciát is tartottak.

Dr. Szigeti Ferenc szakmai vezető kiemelte, hamarosan bővül az egyetem oktatási palettája.

2015-ben indult a gépészmérnök szakon a duális képzés, a következő évben a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, a közlekedésmérnöki, majd a gazdálkodási és menedzsment szakon indult el a duális képzés és most szeptembertől a programozó informatikus és a mezőgazdasági mérnöki szakon is elindul a képzés.

A duális képzés a cégek körében is egyre népszerűbb, 67 vállalattal kötött együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Egyetem, így szeptembertől 93 hallgatót tudnak majd duális képzésre felvenni.

 

Dér Vivien

#kapcsolódó

Az első pár, akik a Gróf Károlyi Ferenc teremben házasodtak össze

Az első pár, akik a Gróf Károlyi Ferenc...

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a 2017. decemberi közgyűlésen döntött arról,...

Ahol az oroszlánok macskaköveken járnak - Nyíregyháza Lembergben

Ahol az oroszlánok macskaköveken járnak...

Nagy sikert aratott városunk. Fotókért kattints ide!