Francia nyelven versenyeztek az Eötvösben

Francia nyelven versenyeztek az Eötvösben

Az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny döntőjét 2018. április 27-én rendezték meg a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

A kétfordulós tehetséggondozó tanulmányi versenyt a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósították meg.

A Nyíregyházán 12 éve megrendezésre kerülő országos francia nyelvi verseny célja a francia nyelv népszerűsítése, a francia nyelvet tanuló diákok személyiségfejlesztése, készség- és képességfejlesztése, a tehetséges tanulók felkutatása és számukra versenylehetőség biztosítása, a felkészítő tanárok részére szakmai fórum biztosítása.

 

A versenyzők a februári írásbeli fordulón elért eredményük alapján kaptak meghívást a verseny döntőjére, a szóbeli fordulóra. A 7-10. osztályos versenyzők közül minden évfolyamon 16-17 tanuló adott számot tudásáról a szóbeli fordulón, mely két részből állt. Az első részben a tanulók hallás utáni értését mérték magnóról hallgatott szövegek értésével. A szóbeli forduló második részében a versenyzők évfolyamonként külön zsűri előtt adtak számot szóbeli kifejezőkészségükről, kommunikációs készségükről.

 


A versenyt több helyi és országos szervezet is támogatta. Városunkat és megyénket bemutató kiadványokkal, ajándéktárgyakkal és francia nyelvű könyvekkel járultak hozzá a versenyzők és felkészítő tanárok díjazásához.

 

Támogatók:


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Michelin Hungária Kft.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség

 Debreceni Alliance Française

Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány
Magyarországi Franciatanárok Egyesülete

Budapesti Francia Intézet
Műszaki Könyvkiadó

Raabe Klett Kiadó


A versenyre az ország különböző városaiból (Győr, Pécs, Sárbogárd, Budapest, Szeged, Szentes, Kecskemét, Hódmezővásárhely, Gödöllő, Miskolc, Debrecen) érkező tanulók és felkészítő tanáraik, illetve szüleik szép élményekkel tértek haza Nyíregyházáról.

 

#kapcsolódó

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások