Hamarosan FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi Egyetemen

Hamarosan FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi Egyetemen

18. alkalommal szervezik meg a Nyíregyházi Egyetemen a FŐHE Fesztivált. Idén három helyett négy napos lesz a rendezvény és az igényeket figyelembe véve három külföldi fellépőt is várnak a szervezők.

Már megszokhatták a nyíregyháziak, hogy ha május, akkor FŐHE Fesztivált tartanak a Nyíregyházi Egyetemen. A rendezvény eddig három napos volt, de idén egy nappal tovább, tehát négy napig szórakozhatnak az ideérkezők. Az eseményre idén is 15 000 látogatót várnak.

További újdonság, hogy a fellépők között ebben az évben három külföldi is szerepel.

Újra FŐHE, ez a 18. Főiskolai Hét, amit a Nyíregyházi Egyetemen szervezünk. Nagyon meghatározó a hallgató és a városlakók életében, hiszen itt nagyon sok kulturális és szórakoztató program lesz május 17. és 21. között. Egyrészt közösségépítő, másrészt a „MI” tudatot erősítő rendezvény is, nem csak az egyetemünk, hanem az egész város számára.

– mondta el Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

Az idei fesztivál a szorgalmi időszak végére és Pünkösd hétvégére fog esni. De a szervezők odafigyeltek arra is, hogy az írásbeli és a szóbeli érettségi vizsgák közötti időszakra tegyék az eseményt, hogy minél többen részt tudjanak venni rajta.

Három rendezvényhelyszínünk lesz, közel 50 fellépővel és idén először három külföldi előadót is meg tudtunk hívni a rendezvényre. Kettőt Hollandiából, egy pedig Németországból érkezik.

– tette hozzá Hetei Norbert, a FŐHE Fesztivál fesztiváligazgatója.

A fesztiválra a belépőket online elővételben is meg tudják vásárolni az érdeklődők, de természetesen a helyszínen is lesz rá lehetőség, viszont ha valaki bérlettel szeretné meglátogatni a rendezvényt igyekeznie kell, hiszen már kevesebb, mint száz darab maradt.

 

Kanócz Rita

#kapcsolódó

BEMESEK ÉS GÁRDONYISOK VETTÉK BE SZIGLIGET VÁRÁT

BEMESEK ÉS GÁRDONYISOK VETTÉK BE SZIGLIGET...

A Bem József Általános Iskola és Gárdonyi Géza Tagintézményének közel száz...