Hol újulnak meg utak, járdák Nyíregyházán?

Hol újulnak meg utak, járdák Nyíregyházán?

JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ ÚT-JÁRDA-KERÉKPÁRÚT FEJLESZTÉSI PROGRAM

Nemrég startolt el a Területi infrastrukturális fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése című projekt.

Több sóstógyógyfürdői földútból lesz aszfaltos út, bővül a város kerékpárút-hálózata, valamint utca-, járda- és kerékpárútszakaszok is megújulnak. Többek között a Jósavárosban is.



A városrész önkormányzati képviselője, Halkóné dr. Rudolf Éva azt mondta:

"Elégedettséggel tölt el, hogy a közelmúltban és most is a lakosok igényeihez tudjuk igazítani a fejlesztéseket. A közelmúltban gyalogos-átkelőhelyet adtunk át az Eperjes utcán, a Gádor Béla utca mindkét oldalán felújították a járdát, korábban a Lengyel utcai járda is megújult és most tovább folytatódik a fejlesztés. Sőt, hamarosan elkezdődhet a Korányi Frigyes utca komplex felújítása is, valamint egy új körforgalom segítheti majd a közlekedést a Csaló köz és a Korányi Frigyes utca sarkán."


Még tartanak a munkálatok

A Korányi Frigyes utcán a Garibaldi utcától a Kalevala sétányig újul meg a gyalogkerékpárút, mintegy 1320 méter hosszan. Az Eperjes utcán pedig 465 méter hosszan fejlesztenek. A városvezetés és a kivitelezők is kérik a lakosok türelmét; a munkálatokat igyekeznek szakaszosan végezni, hogy minél kisebb fennakadás legyen a közlekedésben – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester helyszíni szemlével egybekötött sajtótájékoztatóján.


Hozzátette:

"Az egész csomag befejezési határideje augusztus vége. Nagyon sok helyen tudunk felújításokat végezni. Út, kerékpárút, járda – illetve új utakat is tudunk építeni. Például Sóstón a női nevű utcák: a Magdolna, Borbála, Vénusz, Anna stb. De a Csiha Kálmán utca is ilyen; ott földutak voltak. Lesz egy új kerékpárutunk is, a Korányi Frigyes utca végétől a Mogyoró utcáig, ami Sóstóhegyet kapcsolja majd be a kerékpárút-hálózatba."

Közel 1,9 milliárd forint pályázati forrásból valósulnak meg a beruházások városszerte, a munkálatok augusztus végére mindenhol elkészülnek.



Munkálatok helyszínei:

Lakóutcák fejlesztése (földútból aszfaltos):


Mária utcában jelenleg a meglévő pályaszerkezet bontása, és az útalap építése zajlik. A kivitelezés hossza: 183 m.


Csiha Kálmán utcában már a teljes pályaszerkezet megépült, jelenleg a szikkasztó árkok profilozása zajlik, majd a közvilágítási hálózat kiváltását követően aszfalt burkolatot kap és várhatóan május 18-ig elkészül. A kivitelezés hossza: 323 m.


További helyszínek:

Vénusz utca, Borbála utca, Magdolna utca, Krisztina utca, Anna utca.


Utak felújítása:

Sóstói út és Szindbád sétány (Kemecsei felüljáró – Berenát utca) A munkálatok május 4-re befejeződtek.


Rövid utcában jelenleg az előkészítő munkálatok folynak. A kivitelezés hossza: 225 m;


Tó utcában szintén az előkészítő munkálatok zajlanak (szegélybontás, padkanyesés, növényirtás). A kivitelezés hossza 1125 m.


További helyszínek:

Bocskai u. (Hunyadi u – Inczédy sor között) városi szakasza, 


Család utca (Szalag u. – Pazonyi út. közötti szakasz)


Templom utca


Damjanich utca (Huszár sor – Toldi u. között) út és parkoló


Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. között)


Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között)


Körte utca


Mogyoró utca (Templom u. – Sóstóhegyi u. között)


Kosbor u.


Járdák, kerékpárutak felújítása:


Korányi Frigyes utca (Garibaldi utca – Kalevala sétány közötti szakasz); Eperjes utca (Ószőlő utca – Korányi Frigyes utca között)


A kivitelezés hossza: Korányi Frigyes utca 1320 m; Eperjes utca 465 m.


Jelenlegi állás szerint a Korányi és az Eperjes utcákon a járdaburkolat építése előrehaladott állapotban van, járdaalap megerősítése és lokális szerkezetcserék elkészültek, közmű szerelvény szintbehelyezések után aszfaltozásra kerülnek.

Deák F. u. (Arany J. u. - Széchenyi u. között páratlan oldal) Pazonyi téren (Korányi F. u. - Hunyadi u. között), a Stadion utcai járdáknál, a László utca – Inczédy sor területen (Bocskai utcától - Belső körútig) előreláthatóan a 7-ei héten elkezdődnek a járdaburkolat felújítási munkálatok. A kivitelezés hossza: Deák Ferenc utca 480 m; Stadion utcai járdák: 1215 m;


Pazonyi u. (Aldi- Közigazgatási határ közötti kerékpárút) Jelenleg a bontási munka, a padkanyesés és a humuszolás zajlik. A kivitelezés hossza: 3000 m.


További helyszínek:

Városmajor utca 


Család u. (Szalag u. - Pazonyi u. között) 


Bocskai u. (Hunyadi u. - Inczédy sor között páratlan oldal)


Sarkantyú u. (Kossuth u. - Epreskert u. között)


Epreskert u. 54-60. előtt


Körte u. 51-59. előtt


Nagykállói út (Butykai u. – Benkő I. u. között)


Kerékpárút építése:


Sóstóhegyi út (Korányi F. utca – Mogyoró utca között)


A Sóstóhegyi út, Korányi Frigyes u. – Mogyoró utca közötti szakaszán létesülő gyalogkerékpárút lehetőséget biztosít a településrész, valamint Jósaváros/Korányi kertváros közötti közvetlen kerékpáros kapcsolat kialakítására.

Dér Vivien

#kapcsolódó

Hamarosan átadják a jégpályát

Hamarosan átadják a jégpályát

Néhány héten belül elkészül a nyíregyházi jégpálya, megvannak a városi uszoda...

Jó ütemben haladnak az útfelújítások

Jó ütemben haladnak az útfelújítások

Részletekért kattintson ide!