A Nyíregyházi Egyetem sikere az országos tanítási versenyen

A Nyíregyházi Egyetem sikere az országos tanítási versenyen

2018. április 23-25. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetem 23. alkalommal rendezte meg Országos Anyanyelvi Tanítási versenyét,

A versenyen kilenc egyetem – közöttük határon túli egyetemek – hallgatói tartottak tanítási órát a DRHE Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában Az órákat független, háromtagú zsűri értékelte. Az idei verseny témája a mesefeldolgozás volt. Az értékelési szempontok között szerepelt többek között az is, hogy a mese élményként jelenik-e meg a gyermekek számára, s a tanító hogyan tudja még felemelőbb élménnyé tenni a mese megismerését.

A Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézetét Radvánszky Alexandra képviselte, aki igen szoros mezőnyben 2. helyezést ért el a nívós versenyen. Felkészítői: Tóthné dr. Szűcs Éva, a Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézetének adjunktusa; Bere Andrea, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szakvezető tanítója; és Mokánszkiné Dudás Kinga, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója.

#kapcsolódó

Fesztiválnapló első rész

Fesztiválnapló első rész

A 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon készült műsorral jelentkezik augusztus...

Felejthetetlen élmények Dél-Afrikában

Felejthetetlen élmények Dél-Afrikában

Hrenkó Mátyás, a Krúdy Gyula Gimnázium diákjának élménybeszámolója!