Járd be Európát ingyen!

Járd be Európát ingyen!

Már csak pár hetet kell várni, és május végétől lehet pályázni az Európai Unió által biztosított ingyenes vonatjegyekre. Elmondjuk, ki és hogyan barangolhatja be Európát vonaton, teljesen ingyen.

Az Európai Bizottság javaslata szerint 2021-től kezdve rendszeresen pályázhatnának a tizennyolc éves fiatalok egy európai utazásra, amelyhez a jegyet az Európai Unió fizetné.

A célra 700 millió eurót különítettek el a 2027-ig érvényes költségvetési tervben. A döntés nem végleges, a nemzeti kormányoknak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. Ez a jóváhagyás legkorábban 2019 tavaszán várható.

A program, amely a DiscoverEU, (Fedezd fel az EU-t) nevet kapta, már idén is zajlik, egyelőre kisebb keretből, de már azoknak a feltételeknek a mentén, amelyekkel az ötlet kiagyalói eredetileg előálltak: ha valaki betölti a 18. életévét, jelentkezhet a programba és kaphat egy vonatjegyet.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Idén egy 12 millió eurós keretből 20-30 ezer európai fiatal vehet részt a kezdeményezésben. Az Európai Bizottság két hullámban tervezi lebonyolítani a pályázatot. Először 15 ezer jegyet hirdetnek meg, azoknak, akik 2018. július 1-jén már betöltötték a 18. életévüket, de még nincsenek 19 évesek.

Várhatóan május végén jelennek meg a pályázatok, egy független szakértői testület június végén értékeli őket, és júliusban már akár meg is kezdhetik az utazásaikat, amelyek egy naptól 30 napig terjedhetnek. Egyéni vagy csoportos utazásokról is lehet szó, öt fő lehet a legnagyobb létszám.

A magyarok közül 300 fiatal pályázhat. Követezzen néhány praktikus válasz az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

– július 9. és szeptember 30. között zajlik majd az idei utazások első köre, a második kört még az idei év során tervezik meghirdetni,

– a nyerteseknek nem maguknak kell megvenni a jegyeiket, az Európai Bizottság gondoskodik erről,

– nemcsak vonatjegyre, hanem bármilyen menetrendszerű közlekedési eszközzel teljesített utazásra lehet pályázni,

– kizárólag a jegy árát állja az EU, az ételt, szállást, biztosítást és más költségeket az utazónak kell fizetnie,

– nemcsak jegyet fog kapni a sikeres pályázó, hanem egy információs csomagot az utazásról és az úticéljáról

További részletek az Eurológuson!


hataratkelo.com

#kapcsolódó

10 kg morfium az autóban

10 kg morfium az autóban

10 kg morfium az autóban

Kiknek és hogyan segít a Család- és Gyermekjóléti Központ?

Kiknek és hogyan segít a Család- és...

Kiknek és hogyan segít a Család- és Gyermekjóléti Központ?