Jól halad a sóstói hotel építése

Jól halad a sóstói hotel építése

JÓ ÜTEMBEN HALAD A NÉGY CSILLAGOS, 122 SZOBÁS SZÁLLODA ÉPÍTÉSE SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐN

A homlokzatot már színezik, június elejére elkészül az épületet az élményfürdővel és a parkfürdővel összekötő, zárt függőfolyosó is. Az építkezés további munkáit meghatározzák az üzemeltető Hunguest Hotels Zrt. igényei, a tervek szerint az év végén fogadhatják az első vendégeket.

A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn épülő szálloda megépítésére az önkormányzat a Modern Városok Program keretében 3,1 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. A projekthez társberuházóként 900 millió forintos bankhitellel csatlakozott a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Az épület már az elmúlt év végén szerkezetkész volt, beépítették a nyílászárókat, most a külső homlokzat vakolási és színezési munkái folynak.

Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta:

Nemsokára elkészül a beruházás különlegessége, a hotelt az élményfürdővel és a parkfürdővel összekötő függőfolyosó is.


A 155 méter hosszúságú, zárt, fedett és fűtött magasépítésű hídra a szálloda portájáról lehet eljutni. Így a vendégek közvetlenül átmehetnek az élményfürdőbe, illetve a parkfürdő öltözőjébe, az 50 méteres medencéhez.


A munkák során az üzemeltető igényeihez is igazodnak


Az építkezés további fázisait meghatározza, hogy áprilisban aláírták az üzemeltetési szerződést a Hunguest Hotels Zrt.-vel. A kiírási minimum feltételeknél jobb ajánlatot téve nyerték el az üzemeltetés jogát. A koncessziós szerződést így 10 év határozott időre, 5 év opciós meghosszabbítási lehetőséggel kötötték meg. A legnagyobb hazai szállodalánc a következő 10 évben összesen 1,2 milliárd forint koncessziós díjat fizet a tulajdonosoknak.


Természetesen így a hotelt saját arculatukra formálják, megadták a módosítási igényeiket, ezt a tervezési programot a napokban véglegesítették, és ezek alapján folytatódnak majd a belsőépítészeti munkálatok. Ez a konferenciaterem, a konyha, és a belső burkolatok kialakítását, valamint az épület belső színezését érinti. A tervezési munkák része a bútor és egyéb, a szálloda működtetéséhez szükséges eszközbeszerzések előkészítése, amely július elején kezdődhet meg. A 122 szobás, négy csillagos hotel a tervek szerint az év végén fogadhatja az első vendégeket.

 

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

Megéri türelmesnek lennünk!

Megéri türelmesnek lennünk!

Zajlanak az út- és járdafelújítások városszerte

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot! Videóval!

Felújítják a Vasvári Pál Gimnáziumot!...

Elkezdődtek a Vasvári Pál Gimnázium felújításának munkálatai. Az intézmény...