Mit ünneplünk Pünkösdvasárnap?

2018.05.20.
Pünkösdvasárnap a Szentlélek eljövetelét ünnepli a kereszténység.

A Szentlélek erőt ad fiataloknak és időseknek egyaránt, hogy hitükért vállalják akár az üldözést is – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Esztergomban.

Úgy fogalmazott: manapság gyakran gondoljuk azt, hogy a Szentlélekre hivatkozva felülírhatjuk Krisztust, de a Szentlélek nem újat mond, hanem abban segít, hogy Krisztus tanítását jobban megértsük. Erdő Péter arról is beszélt, hogy az egyház egy élő közösség, amely nem állhat meg, haladásának célja pedig maga Jézus Krisztus.


„Ha felé tartunk, ha hozzá közeledünk minden erőnkből, akkor biztosan jó úton járunk. A történeti Krisztus emlékeit a Szentlélek és az egyház közössége segítségével tudjuk megérteni, és életre váltani. Ebben ad különleges segítséget a bérmálás szentsége” – fogalmazott.


Pünkösd nagy csodája, hogy Isten gyermekei leszünk általa – mondta Bogárdi Szabó István a Budahegyvidéki Református Egyházközség templomában tartott istentiszteleten.


A püspök igehirdetésében úgy fogalmazott: akik elidegenedtek Istentől, a lélek által lesznek Isten gyermekeivé, és lehet, hogy a test halott a bűn miatt, de a lélek ezzel szemben élet az igazságért.

hirado.hu

fotó: internet