Megújulnak a nyíregyházi bölcsődék

Megújulnak a nyíregyházi bölcsődék

A Katica bölcsődénél is fejlesztenek hamarosan. Csúszásmentesítik a kültéri lépcsőket, babakocsi feljárót építenek, a csoportszobák ablakaira-ajtóira redőnyöket szerelnek és az épület belső festésére is jut a keretből.

Ebben az évben összesen mintegy 280 millió forintot fordít Nyíregyháza bölcsődék fejlesztésére. Önkormányzati forrásból hat intézményben végeznek majd felújítási munkálatokat. A Katica mellett a Napsugár, a Nefelejcs, a Bóbita, a Hóvirág és a Babaház bölcsődében is lesznek felújítások. Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta:

– 43 millió forint körüli az összeg, amit az önkormányzat saját erejéből ad. Ez hat bölcsődének a még szükséges felújítására jut. Konyhai főzőlap, nyílászárók cseréje, de lesz játékbeszerzés is. Emellett van egy 243 millió forintos pályázatunk. Ennél három bölcsődére fókuszálunk a bölcsődei vezetők javaslatai, konzultációk alapján. Itt teljes energetikai felújítás, korszerűsítés lesz. Ez a Stadion utcai bölcsődét, a Vécsey közit, illetve az örökösföldit érinti. Ebben a projektben van még egy 27 millió forintos eszközbeszerzés is. Ez szintén a konyhára és a gyerekek neveléséhez szükséges játékokra, egyebekre szól.

A város és a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény színes programokkal is kedveskedik a családoknak. Étel-mozgás-élet címmel országos roadshow indult útjára. Nyíregyháza is csatlakozott a rendezvényhez. Május 26-án a Katica bölcsődébe várják az érdeklődőket. Több mozgásos tevékenység és kreativitást fejlesztő játék is lesz, gyógypedagógusok, pszichológusok és kisgyermeknevelő szakemberek tartanak előadásokat, de főzőshow-t is szerveznek a családoknak. Dr. Nagy Erzsébet, a Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója hozzátette:

– Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezek az ételek egészségesek legyenek. Főleg azért, mert a bölcsődés korú gyerekeket is megcélozzuk ezzel – az ő egészséges táplálásuk a kiemelt! De az ételek elkészítése nemcsak az egészséges életmódról szól, hanem arról is, hogy ezek az ételek könnyen elkészíthetőek legyenek és ugyanakkor pénztárcakímélő és az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, bármelyik boltnak a polcairól.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, Nyíregyházán az önkormányzati bölcsődékben nem kell a szülőknek gondozási díjat fizetni – így évente több mint 20 millió forint maradhat a nyíregyházi családoknál. Hozzátették, a bölcsődei felújítások előreláthatóan júniusban kezdődhetnek meg.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)

#kapcsolódó

Meggyújtották a második gyertyát is Nyíregyháza adventi koszorúján - Ezek a programok várnak a héten

Meggyújtották a második gyertyát is...

Igazi karácsonyi hangulat van a városban.

Útépítés, útinfó, aktualitások Nyíregyházáról

Útépítés, útinfó, aktualitások Nyíregyházáról

Hétfőn Dr. Kovács Ferenc polgármester átadta a felújított Benczúr és Bessenyei...