Zajlanak Nyíregyházán az útépítési és felújítási munkálatok

2018.05.23.
Elkészült a Csiha Kálmán utca, befejeződött az aszfaltozás, már csak a tereprendezés van hátra. Elmondhatjuk, hogy eggyel kevesebb Nyíregyházán a földutak száma.

Továbbra is javában zajlanak az útépítések, út-, és járdafelújítások városszerte. Jelenleg az alábbi építési munkák folynak, szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

Elkezdődött a Pazonyi téri járda felújítása, jelenleg a szegélybontási munkálatok zajlanak.


Korányi Frigyes utcán folyamatban van a járda aszfaltozásaSzerdán a korábban ideiglenesen kialakított buszmegálló visszakerül az eredeti helyére.


Az Eperjes utcai járdaépítés során ezen a héten átépítik és szintbe helyezik az aknákat, ezt követően kezdődhet meg az aszfaltozás.


Stadion utcán már a járda pályaszerkezetét építik, és párhuzamosan zajlanak a szegélybontási, építési munkálatok is.


Továbbra is részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Csárda utca építési munkálatainál BorbányánNagyszálláson a Sétány utcában, Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcában. Mária utcában az útpályaszerkezet és a zúzottkő alap építése van folyamatban.


Sóstóhegyen a Mogyoró utcában a korábbi kedvezőtlen időjárás miatt továbbra is a szegélybontás és padkanyesés zajlik.


Templom utcában holnap, szerdán kezdődhetnek meg az útépítési munkálatok.


Oroson a Füzes utcában folytatódik az útburkolat alap építése, ideiglenes forgalomkorlátozás mellett. A Platán utcában a szegély építése, fugázás, és a közműfedlapok szintbehelyezése zajlik. A Tiszafa utcában szegélyépítés, fugázás van folyamatban, az Ezüstfenyő utcában az útpályaszerkezetet építik lokális forgalomkorlátozás mellett.


Tó utcán a jelenlegi munkafázisban a szegély bontása, építése, fugázás, és a nyomvonal miatt szükséges fakivágás zajlik.


Jó ütemben halad a távfűtési-vezeték építése, a Szegfű utca – István és Hunyadi utca közötti szakaszán. Jelenleg is a tartóoszlopok bontása van folyamatban, ezért az Ibolya utcán forgalomkorlátozásra kell számítani a Hunyadi és a Géza utca közötti szakaszon. Az István és a Géza utcán továbbra is biztosított a közlekedés, de egyes pontokon átmeneti forgalomkorlátozás előfordulhat.


Május 1. téren fel kellett bontani 10 m2 zúzottköves parkolót és 12 m2 aszfalt utat egy távhővezeték meghibásodás miatt. A helyreállítási munkálatok előreláthatóan még ebben a hónapban befejeződnek.


Nyírségvíz Zrt. az alábbi utcákban végez építési, javítási, vagy rekonstrukciós munkálatokat:

Bottyán u. – Derkovits u. csomópontban a meglévő hálózat felújítása során, a kereszteződésben lévő 600 mm átmérőjű vezetékek, csatlakozások, tolózárak felújítása zajlik. A jelenlegi munkafázisban a Derkovits utca felől érkező gépjárműveket egy parkolón keresztül táblákkal terelik a Bottyán utca irányába.  Kérjük az arra közlekedőket, hogy körültekintően vezessenek.


Zsálya utcában (Borbánya) a múlt heti esős időjárás miatt továbbra is a burkolat helyreállításán dolgoznak.


Az Árpád utca 52-54. szám alatt járdabontásra volt szükség egy bekötő vezeték cseréje miatt. A munkálatok a  hónap  végéig tartanak.


Nyírszőlősön a Csabagyöngye utcában munkanapokon 8.00 -15.30 között szakaszos útlezárásra kell számítani. A munkaterület 30-50 m szakaszt érint. Előreláthatólag a munkálatok június közepéig tartanak.


Kistelekiszőlőben a Lejtő és a Kocsis utca kereszteződésében várhatóan hét végére készül el a végleges helyreállítás.


Szamóca utcai (Oros) építési munkálatok során munkanapokon 7.00- 15.00 óra között  továbbra is csak a gyalogos közlekedés biztosított. A közlekedés fenntartását félpályás, szakaszos útlezárással biztosítják.  A munkálatok ezen az útszakaszon várhatóan június elejére befejeződnek.


Felhő közben (Oros) még folynak a  munkálatok. Kisebb közlekedési fennakadásra 8:00 – 17:00 között lehet számítani (munkagépek, építőanyag, kitermelt föld akadályozhatja átmenetileg a közlekedést), de munkanapokon 17 órára a teljes helyreállítás megtörténik.


Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként - hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.Parillák Gabriella

sajtófőnök

NYÍREGYHÁZA

MEGYEI JOGÚ VÁROS


fotó:internet