Kézilabda gála a Bemben

Kézilabda gála a Bemben

Részletekért kattints ide!

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola több jeles évfordulót is ünnepelt a 2017/18-as tanévben. Ezért kapta az idei év a „Többfordulós évforduló” nevet. A tíz hónapon át tartó rendezvénysorozat utolsó állomása egy kézilabda találkozó, amit a sportági képzés 30. évfordulója alkalmából rendezünk 2018. május 25-én, péntek délelőtt, 15 órától iskolánk tornacsarnokában.


Iskolánk korábbi, Bethlen utcai épületből 1988-ban költöztünk az Epreskert utcára, abba a komplexumba, amit Bán Ferenc, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas építész tervezett. Akkor a város legmodernebb iskolájában kezdtük meg a tanítást. Az új épületben kihasználtuk a tágas tornacsarnok adta előnyöket és elindítottuk az angol mellett a testnevelés tagozatot is. Ezzel már azokban az időkben is lehetőséget kaptak a gyerekek a mindennapos testnevelésre. Az iskolában nagy hagyománya van a leány röplabdának, valamint a fiú kézilabdának. Ezekben a sportágakban máig jeleskednek tanulóink, több diákolimpiai bajnoki címmel is büszkélkedhetünk. A testnevelés tagozat 30. születésnapját sportolással, beszélgetésekkel szeretnénk megünnepelni. Várjuk a rendezvényre volt és jelenlegi diákjainkat, sportolóinkat, szüleiket, hogy közösen elevenítsük fel a magunk mögött hagyott, sikerekkel teli három évtizedet.


Ebben a tanévben több évfordulót ünnepelt a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola:

-          70 éves a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, amely az 1948-as államosításkor a 3-as számot kapta

-          55 éve, 1963-tól viseli az intézmény Bem József nevét

-          40 éve, 1978-ban indult az angol nyelvtagozat

-          30 éve, 1988-ban indult a testnevelés tagozat

-          30 éve, 1988-ban költözött az iskola a jelenlegi, Epreskert utcai épületbe

-          5 éve, 2012-től a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája

Ezeket az évfordulókat méltó módon megünnepeltük, hiszen ezek az események lehetőséget teremtettek az egykori és a jelenlegi tanároknak, valamint a diákoknak arra, hogy egy pillanatra megálljunk és visszaemlékezzünk arra, amit közösen letettünk az „oktatás és nevelés asztalára”.

 


Dr. Baloghné Mester Éva

Intézményvezető

#kapcsolódó

Fittvasárnap Rubint Rékával

Fittvasárnap Rubint Rékával

A Mozdulj Nyíregyháza programsorozat egyik állomása lesz a február 25-i Fittvasárnap,...

A XII. ROBINSON KUPA GYŐZTESE: KANYÁRI BOTOND

A XII. ROBINSON KUPA GYŐZTESE: KANYÁRI...

A Tirpák Cross 2. sorozatának XII. Robinson kupája október 9-én került megrendezésre...